середу, 29 квітня 2020 р.

Міжнародний день джазу


#Лавреньовка_в_умовах_карантину. ХОБЮ ім.Б. Лавреньова пропонує #ЗалишайсяВдома
























У всьому світі в останній день квітня творчі люди відзначають одне з найбільших «музичних» свят — Міжнародний день джазу. Це рішення було прийнято на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 2011 році.
Джаз — це напрямок в музиці, який з'явився в кінці 19 - початку 20 століття в США. Своєю унікальністю він зобов'язаний взаємному впливу двох культур — африканської та європейської.
Найголовнішими відмінними рисами джазових творів є особливе розуміння ритму (так званий свінг) і імпровізація.
Джаз часто грався без заздалегідь заготовленої мелодії: лише під час гри музикант вибирав той чи інший напрямок, піддаючись своєму натхненню. Так прямо на очах у слухачів під час гри музиканта народжувалася музика.
Джаз — це музика спілкування, для джазу немає географічних кордонів, він створюється у всіх куточках землі. Відзначають цей день завжди яскраво, вибираючи кожного разу для святкування інше місто світу, де і проходить головний концерт.
Джаз — це розквіт краси, народженої в пригніченні, музика імпровізації та колективної творчості. В його основі лежать свобода і відкритість, завдяки яким його змогли увібрати різні культури по всьому світу, збагативши власною музичною історією та особливими нотками.
Він став виразником боротьби та надій мільйонів людей і дивним символом свободи вираження думок і людської гідності.
Тому, святкуючи Міжнародний день джазу, ЮНЕСКО віддає належне унікальному музичному стилю, яким є джаз; підвищує інформованість міжнародної спільноти підкреслюючи необхідність міжкультурного діалогу і взаєморозуміння; зміцнює міжнародне співробітництво та зв'язок в області джазової музики.














Немає коментарів:

Дописати коментар