вівторок, 14 квітня 2020 р.

Міжнародний день культури


#Лавреньовка_в_умовах_карантину. ХОБЮ ім.Б. Лавреньова пропонує #ЗалишайсяВдома


15 квітня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день культури.
«Культура» в перекладі з санскритського дослівно означає «шанування світла», що виражає прагнення до пізнання прекрасного, ідеалів і самовдосконалення.
Вивчати культуру, пам’ятати про неї й оберігати її необхідно постійно. Адже саме споживче відношення до природи, руйнування історичних пам’яток, криза духовності в суспільстві, гонитва за матеріальними цінностями, все це найперші ознаки безкультур’я. А совість, співчуття, гордість… – ці почуття властиві лише людині, і виховувати і розвивати їх можна тільки за допомогою щирої культури.
Міжнародний день культури (World Day of Culture) було засновано на честь прийняття 15 квітня 1935 року міжнародного договору «Про охорону художніх і наукових закладів та історичних пам'яток», який став відомий в міжнародно-правовій практиці як Пакт Реріха.


З ініціативою відзначати дату підписання Пакту як Міжнародний день культури виступила в 1998 році Міжнародна ліга захисту культури, заснована за два роки до цього Міжнародним центром Реріхів. Це громадська організація, діяльність якої спрямована на захист і примноження досягнень культури, мистецтва, науки, релігії. Пізніше також вносилися пропозиції про заснування цього свята, і воно навіть відзначалося в ряді країн.
У 2008 році за ініціативою громадських організацій Італії, Іспанії, Аргентини, Мексики, Куби, Латвії, Литви було створено Міжнародний рух за утвердження 15 квітня Всесвітнім днем культури під Прапором Миру.
І сьогодні дане свято відзначається в різних країнах світу, проходять різноманітні святкові заходи.
Також в цей день піднімають Прапор Миру, вітають усіх працівників культури з професійним святом!



                         









Немає коментарів:

Дописати коментар