середу, 1 квітня 2020 р.

Музичні лавочки Шопена



 Фредерік Шопен - один з найзнаменитіших жителів Варшави. В цьому році ми відзначаємо 210-річчя з дня народження великого композитора.
Він провів в столиці першу половину своєї 39-річного життя. Тут же був відкритий його талант, яким незабаром захопився весь світ.
Фредерік народився в селі Желязова Воля, але всього лише через кілька місяців після його народження родина Шопенов переїхала до Варшави. У столиці Фредерік навчився грати на фортепіано і, коли йому було всього вісім років, зіграв свій перший концерт.


Варшава перша гідно оцінила видатний талант юного Фредеріка. Він виступав в салонах аристократії, про нього писали столичні газети, а вчителі підкреслювали його музичну геніальність.
Сьогодні подорожуючи по Варшаві можна зустріти незвичайні лавочки Шопена.


Це 15 мультімедійних кам'яних об'єктів, в формі лавок, встановлених у 2010 році на Королівському Тракті на честь 200-річчя від дня народження Фредеріка Шопена, знаменитого польського композитора.
На кожній "лавочці" є кнопка, при натисканні на яку включається відтворення музичного фрагмента.




Лавки оснащені описом даного місця і інформацією про його історичні зв'язки з композитором, фотокодами та QR-кодами), що дають можливість безкоштовно завантажити інформацію шопенівської тематики.
Спеціально для іноземних туристів передбачена англійська версія опису.


Немає коментарів:

Дописати коментар