пʼятницю, 18 червня 2021 р.

День батька

Щорічно в кінці червня відзначається день, присвячений всім татам світу. У цей день згадують про важливість батьківського виховання для дитини. Тато грає дуже важливу роль в житті малюка і вчить його багатьом речам, яким не може навчити мама. У цей день варто привітати всіх чоловіків, які є батьками, а також подякувати своїм татусям.

Дитина почуває себе захищеною й потрібною, коли в неї є міцна й щаслива родина, стержнем якої є батько. Хороший батько не ухиляється від виконання своїх обовʼязків, а бере активну участь у вихованні малюка. Навіть незважаючи на зайнятість на роботі, у своєму щоденному графіку він має час на сім’ю. Для когось він подекуди є суворим, вимогливим але щедрим на вчинки. Для інших – навпаки. Під сильною, як кремінь, оболонкою часто ховається добра, ніжна та м’яка душа, що завжди підтримає дитину мудрими порадами.

Бути чоловіком теж нелегко. Потрібно бути й чоловіком, і батьком одночасно — опорою для дружини та дітей, захисником, добувачем. Цінуймо і підтримуймо тих, хто насправді любить і піклується про своїх дітей, хто відповідає за них і намагається виростити хорошими  людьми. У день батька щиро подякуйте татам, чоловікам, дідусям за те, що вони роблять для родини.

У цей День ми приєднуємося до привітань і поздоровлень, що лунають на адресу наших батьків! Бажаємо їм бути з нами якомога довше, щоб ми більше могли радувати їх і піклуватися про них, любити їх і спілкуватися з ними! Тож починайте готувати сюрпризи для тат, вони обовʼязково оцінять ваші старання.

Американці наприклад прикрашають одяг квіткою троянди. Білу троянду носять, якщо батька вже немає в живих, а червону - якщо він живий. У сім'ях влаштовують святкові обіди, на яких татам дарують подарунки.

А майстерня «Hand made» відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова пропонує скористатися посиланням та зробити разом «Троянду зі стрічок». У нас вийшли ось такі квіти. Спробуйте і ви.

Немає коментарів:

Дописати коментар