вівторок, 27 березня 2018 р.

Театр – світ духовності і краси


27 березня в Міжнародний день театру, завершився цикл відеомистецьких презентацій, які, протягом двох тижнів, проводив відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова для учнів 6-7 класів ЗОШ №55 в межах культурологічної медіа студії «Мистецтво у просторі і часі».
 Для того,щоб ближче познайомитись із таким різноманітним, видовищним і багатогранним видом мистецтва, учасники заходу здійснили справжню подорож в минуле, зазирнули за куліси і та пізнали таємниці різних етапів розвитку театру, дізнались про видатних особистостей, які мали визначальний вплив на його роль в культурі та суспільстві.

Так, під час заходу «Витоки театрального мистецтва» учні шукали відповідь щодо походження театру, прослідковуючи його шлях від архаїчних зародків лицедійства, якими були  магічні обряди й ритуали давніх людей, до перших театрів східних цивілізацій та Давньої Греції та вуличних театральних дійств Середньовіччя.
«Театр Шекспіра і Лопе де Вега» провів для глядачів екскурс театрами епохи Відродження, познайомив з яскравим італійським «Комеді дель арте», провів на підмостки першого європейського театру «Глобус» в Лондоні, та познайомив із геніями європейської драматургії.
«Театр, як вид мистецтва» відкрив для учнів багатоплановість та різноманіть театрального мистецтва, його види й направлення, а також познайомив з найвідомішими в світі театрами сучасності.
Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності, а навпаки, розвивається і приносить нам радість. Тепер і сучасна юнь долучилася до цього дійства, а ми допомагаємо їй зрозуміти і полюбити театр і все, що відбувається на сцені. 
 А допоможе більше дізнатися про театр, його історію та сучасність - книжкова виставка у відділі мистецтв «Театр – світ духовності і краси»

Немає коментарів:

Дописати коментар