понеділок, 26 березня 2018 р.

«Мерехтіла писанка всіма кольорами»



 У відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова,  напередодні Великодня, проводять  дуже популярні  майстер-класи, які допомагають залучити читачів не тільки до читання, а також до творчості.
Великдень – це сімейне свято, тож, 25 березня, спільно з родинами зі спілки багатодітних сімей та сімей з дітьми «Єдина родина» (голова спілки - Сорокіна Ніна Василівна) було вирішено провести весняний, родинний майстер-клас до свята, що мав назву «Мерехтіла писанка всіма кольорами».
Під час майстер-класу  господиня майстерні «Handmade» Ольга Коваленко провела  невеличкий народознавчій  екскурс  по виникненню писанкарства, згадала народні прикмети, повідала  про велике свято Православної Церкви - світле Христове Воскресіння, про його звичаї і традиції, а ще докладно розповіла і показала, як за допомогою кольорових стрічок можна святково прикрасити яйця з пінопласту.
 Новомодна техніка декорування дуже зацікавила присутніх і усі почали працювати над своїми пасхальними шедеврами. Поки мами розбиралися зі стрічками, малеча захопилася  іншою справою – створюючи великодні листівки, і вже за годину пишалися  чудовими  подарунками, зробленими своїми рученятами.
Тривало писанкове дійство, і наприкінці учасники отримали вишукані та яскраві пасхальні яйця. Задоволені лишились усі, оскільки процес декорування відбувався у дружній та творчій атмосфері.
Як завжди, на завершення чаювали зі смаколиками, грали в ігри присвячені Великоднім святам та знайомились з книжковою виставкою відділу мистецтв «Відкрий для себе світ рукоділля».

Немає коментарів:

Дописати коментар