вівторок, 13 березня 2018 р.

Благословенні творчим даром



 Незважаючи на примхи погоди, у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова розпочалася  традиційна вже виставка робіт учнів шкіл Корабельного району «Благословенні творчим даром», організована спільно з Херсонським центром дитячої та юнацької творчості.

Як завжди, вразила креативність та оригінальні ідеї дітей, використанні простих та доступних матеріалів, майстерність  та професіоналізм, поєднання традиційних технік та сучасних технологій…
Відвідувачі виставки закохалися в кумедних м’яких іграшок з шерсті,пошитих учнями ЗОШ №26, а ляльки-мотанки вразили різноманітністю технік, призначення та способами виготовлення.

Зачаровують з першого погляду картини - «Макове поле» з шерстяних ниток та вишитий «Букет бузку»(ЗОШ №47),ніби нагадуючи, що тепло і сонячні дні не за горами. Поруч – радує свіжістю та ніжністю картина «Квіти», вишита зі стрічок рукодільницями ЗОШ №54.


Велика композиція з кількох робіт – «Наш дім – Україна» учнів гімназії №3 вразила колоритністю та різноманітністю технік: тут і «Великодній півник» - поєднання писанкарства та художнього плетіння, і «Мій край – Херсонщина» - з використанням плетіння з газетної «лози», і чудові вироби  «Повна чаша по-українські» та «Гостинна родинна» з природних матеріалів. Дивує, як діти зуміли у кількох роботах розкрити  велич і красу українського народу,показати багатство і щедрість нашої землі!
І, звичайно, всі захоплені майстерністю 14-річної Тетяни Бєлугіної з ЗОШ №46, яка вишила бісером карту України з польових квітів на тлі жовто-блакитного прапора. І назва її відповідна –«Чарівна та єдина –незалежна Україна».
Виставка притягує до себе своїм різнобарв’ям, радує безліччю дитячих талантів.

Кращі роботи будуть відібрані для участі у міській виставці-конкурсі з декоративно-прикладного мистецтва «Творчість. Фантазія. Мистецтво».
Отже, запрошуємо відвідати виставку та отримати справжню насолоду!

Немає коментарів:

Дописати коментар