вівторок, 23 січня 2024 р.

Спадкоємці народних традицій Херсонщини

Фахівці відділу мистецтв Херсонськоі обласноі бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова разом із вчителем трудового навчання школи #55 Херсона Поліною Кізенко познайомили учнів 5-х та 8-х класів із талановитими майстрами рідного краю. 



Школярі дізнались , як бурхливе та давнє минуле вплинуло на зародження і розвиток популярних нині на Херсонщині видів декоративно-прикладного мистецтва: вишивку, гончарство, лозоплетіння , декоративний розпис, тощо. Погодились вони і з тим, що саме унікальна та неповторна природа та середовище Таврійського краю виплекали плеяду самобутніх митців, які зберігають та збагачують, вкладають сучасне бачення  в його народні рукомесла . 


Учні милувались і розмаїттям технік вишивки Ганни Гладченко, і подихом Чонгарського різноквіття в розписах Надіі Ліхачовоі. Дивувались вони  політу фантазії та красою творчості Інни Красновськоі-Кафтан та кумедним керамічним виробам Євгенія Довбні..



Хлопці, безперечно, були у захваті від скульптур із металобрухту Сергія Демченка, які прикрашали вулиці довоєнного Херсона.

Після перегляду відеозамальовки 
«Народні рукомесла Таврійського краю" , учні поділились своїми враженнями від майстерності народних умільців та ще й залишили відгуки про талановитих земляків у своїх зошитах.



Немає коментарів:

Дописати коментар