неділю, 5 березня 2023 р.

Шевченко мандрує у часі

 Шевченко – це український Нострадамус, у творчості якого завше відчитуєш щось нове. Слова, написані 200 років тому, українці часто вважають пророчими – і в цьому є сенс, адже попри технологічний процес та плинність часу, питання ідентичності, кохання, родинного затишку залишились актуальними. Особливо, коли Росія веде війну з Україною, а українці мають потребу у сильному та мотиваційному слові, яким майстерно володів Кобзар.

Значення постаті великого творця з роками все наполегливіше починає усвідомлювати народ для себе, а творам його надається нове звучання. Минають роки, століття, а гострота і сила Шевченкового слова живе. Інакше сучасні виконавці не полюбили б так його творчість. 

У день народження легендарного Тараса Шевченка що краще може вшанувати його пам'ять, як не красива українська пісня? Ще й коли в її основі лежить поезія Кобзаря, якою особливо надихаються зараз бійці Збройних сил України та загалом весь народ у час війни. 

До дня народження Кобзаря фахівці відділу мистецтв Херсонськоъ обласноъ бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова запропонували переглянути музичний колаж “Шевченко мандрує у часі” 

Немає коментарів:

Дописати коментар