пʼятницю, 10 березня 2023 р.

Заходи до дня народження Тараса Шевченка

У творчості українського генія  Тараса Шевченка завше відчитуєш щось нове. Значення постаті великого творця з роками все наполегливіше починає усвідомлювати народ для себе, а творам його надається нове звучання. Минають роки, століття, а гострота і сила Шевченкового слова живе. Інакше сучасні виконавці не полюбили б так його творчість. 

До дня народження Кобзаря фахівці відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова створили музичний колаж “Шевченко мандрує у часі”, який запропонували переглянути учням херсонських шкіл №№ 4, 34, 54 та 55 та ряду шкіл Черкаської області. 

Школярі почули чудові українські пісні,  написані на слова Кобзаря, у виконанні сучасних співаків та музичних груп.

Характерною рисою поезії Тараса Шевченка є заклик до боротьби, до віри у власні сили і намагання дати надію на щасливе майбутнє. Його творчість у контексті останніх подій не дає нам змоги засумніватись у правдивості його пророцтв. 

Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова дякує за співробітництво колегам з бібліотек навчальних закладів Черкащини, а саме — з Михайлівський ліцей, Телепинський ліцей та Косарський ліцей

Бажаючі можуть переглянути відео тут

Немає коментарів:

Дописати коментар