вівторок, 14 лютого 2023 р.

Пластилінові герої Мар'яни Кривошей

 Мар‘яна Кривошей навчається в 9-А класі школи #55 м. Херсона. І, скільки пам‘ятає себе - завжди малювала, постійно була учасником багатьох конкурсів та виставок дитячої творчості. 

  Як і більшість однолітків вона захоплюється анімацією та комп’ютерними іграми. Тож, не дивно, що саме іх герої стають прототипами малюнків та ліплення дівчинки. 

  Ліпити Мар’яна почала давно і отримує від цього величезне задоволення. Вона вважає, що це поклик іі душі. Крім того,ліплення допомагає ій розвивати моторику рук та поліпшує зір (як говорить лікар).

  Мар’яна зізнається, що ідея того чи іншого сюжету народжується в ній, в середині неі - і тоді вона реалізує її. Поштовхом може бути чи перегляд цікавої програми про навколишнє середовище, чи чергова комп’ютерна гра, анімація, тощо. 

  І, не дивно, що про кожного героя своіх робіт вона може детально і довго розповідати. Кожному вона додає щось від себе, що на іі думку, органічно вплітається чи відповідає загальному сюжету. 

  Так, маленьких космонавтів із гри Among us (серед нас) руки Мар’яни перетворили на безстрашну, веселу команду, якій під силу виконати головне завдання - знайти на космічному кораблі самозванця.

Героїню іншої своєї роботи - Канну Камуі ( відомої, також, як Канна Кобаяші), дівчина зліпила з яскравим ранцем, яка по дорозі до школи чи не вперше в житті задивилась на метелика і виразила подив та захоплення.

Мегумін -архімаг із клану Червоних магів аніме « Цей прекрасний світ».  Вона підкупила Мар’яна своїм розумом та проникливістю. А от те, що Мегумін не володіє своїми емоціями , втрачає контроль над почуттями, можна побачити по фігурі та позі героїні, якими зліпила іі автор.

А ось лісові духи - Агранари , що проживають у Ванарані з гри Genshin impact, вийшли кумедними та веселими. І відразу ж по іх вигляду можна зрозуміти, що вони здатні перетворюватись на дерева та рослини і спілкуватись із собі подібними.


Серед робіт Мар’яни багато малюнків до аніме/манни: це і портрет Ясіро Нене із манни/ аніме «Туалетний хлопчик Ханако-кун», і Габріеле Вайт Тенма - головний персонаж аніме/манги «Габріель кидає школу» та інші. Всі вони неординарні особистості з сильною харизмою -тож працювати над іх образами Мар’яна було цікаво, хоча й не просто.



Творчість рятувала Мар’яну від відчаю та суму за друзями і рідною школою в часи окупації. Вона почала освоювати нові сучасні матеріали для ліплення, реалізувати нові задуми та ідеї.

Тож, побажаємо ій творчого зростання, підкорення нових висот у житті та мистецтві. Та з нетерпінням чекаємо нових робіт!




1 коментар:

  1. Дуже талановита дівчина!!! Творчої наснаги, натхнення та нових цікавих робіт!!!🌸🌸🌸

    ВідповістиВидалити