вівторок, 21 лютого 2023 р.

Відеорозповідь “В серці маю Україну” до Дня рідної мови

 21 лютого вже традиційно ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою. 

Тож, саме  цього дня Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова запропонувала учням херсонських шкіл № 4, 34 та 55   відеорозповідь “В серці маю Україну” про  співачку Квітку Цісик.

Українка Квітка Цісик народилася і все життя прожила у США, де її  знали як Кейсі. Вона пишалася тим, що вона українка.  У домі Квітки Цісик на Мангеттені було правило – розмовляти з родичами тільки українською. За знання рідної мови й культури, свою легку самоідентифікацію як українки, дівчина завжди дякувала батькам. Вони зробили для своїх дітей дві важливі речі – інтегрували їх в американську культуру та виховали з шаною до українських традицій і навчили гарній українській мові, перебуваючи на іншій половині земної кулі. 

В Америці голос Квітки лунав у кожному домі. Та свій  непересічний талант Цісик використовувала задля популяризації української культури у світі. Її найбільшою любов’ю була українська пісня і вона за свої кошти випустила перші у США альбоми з професійними записами україномовних пісень — «Квітка» й «Два кольори».

Учні дізналися про життя та творчість цієї талановитої співачки, почули пісні у її виконанні.



Немає коментарів:

Дописати коментар