пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

Знакова українська актриса

 17 лютого минає 80 років знаковій українській актрисі, повного кавалера ордена Княгині Ольги Раїсі Степанівні Недашківській. 

  В її творчості означилося віхи культурних і духовних пошуків суспільства. В радянські часи українська красуня багато знімалася на різних кіностудіях колишньої багатонаціональної країни.  У репертуарі Раїси Степанівни - десятки ролей в театрі і кіно. 

  Надзвичайну популярність вона отримала завдяки ролі Мавки в « Лісовій пісні» Лесі Українки і Катерини Білокур у фільмі «Буйна». Також актриса виконала чудові ролі у фільмах «Царева наречена», "Помилка Оноре де Бальзак», «Комісар», «Народжена революцією» тощо.

На сцені київського  Молодого театру Раїса Недашківська свого часу збирала аншлаги у легендарних спектаклях «Канте Хондо»і «Сірано де Бержерак» та інш.

 Манера акторської гри Недашківськоі чуттєва і натхненна, на межі духовного піднесення. Створені нею жіночі образи дуже різні й органічні, втім, завжди виразні й органічні, переконливі, сповнені драм. напруги й, водночас, магічної таїни. Актриса досконало володіє майстерністю перевтілення, однак надає перевагу характерам, спорідненим з її внутрішнім Всесвітом.

Понад 200 концертів провела з  "Народною філармонією» у військових частинах. На усіх концертах ставили каску із написом «Для воїнів АТО». Раїса Степанівна вважає, що нині саме той час, щоб підтримати військових морально. Бо те, що нині відбувається,  - за межею розуміння. 

  Актриса проводить значну громадську роботу як перша заступниця голови правління Національної спілки театральних діячів України, відслідковує події українського кіно і модерного театру.

Немає коментарів:

Дописати коментар