неділю, 12 лютого 2023 р.

Казкові іграшки Катерини Кіріяку

Виготовлені своїми руками м’які в’язані іграшки були популярними багато років тому, коли в продажі не було аналогічних товарів, або їх просто не могли купити, через високу вартість. Сьогодні в’язані гачком м’які іграшки можна віднести до раритетів, вони знову коштують дорого, тому що виготовляються в обмеженій кількості на замовлення. Іграшка їжачок, іграшка єдиноріг, в’язані ляльки – це верх досконалості та політ фантазії, вкладена праця та частка серця майстрів.

Ось про таку майстриню наша розповідь. Знайомтесь — Катерина Кіріяку, херсонка, нині з дітками перебуває за межами рідної країни. Вона мама трьох чудових дітей, підприємець і дуже творча особистість.

Захоплення в’язанням відбулося в далекі 90-ті... Ось як розповідає пані Катерина: “...Тоді ці роки мені здавались такими складними... Батьки втратили роботу, наша країна тільки стала на шлях незалежності... Хтось бачив нові можливості, а дехто губився в океані невідомості... Я була підлітком з допитливими очима, якому хотілось все і одразу, якогось дня я крадькома попросила в мами нового светра з орлом, а вона показала мені мішок з пряжею і чарівні інструменти - спиці та гачок. Таким чином я познайомилась з магією в'язання. Я творила одяг для себе і навіть заробляла кишенькові гроші завдяки замовленням”.

Згодом Катерина відкрила свою маленьку крамницю, в якій можна не лише купити потрібну пряжу для в’язання, а і отримати слушні поради. Вона не лише сама творила гарні речі, а й допомагала іншим. В цій крамниці я й познайомилася з Катрусею. І пам’ятаю ту першу ляльку, яку вона зв’язала гачком на замовлення своєї донечки. Катя вважає, що “все, що ви створюєте своїми руками є оберегом для тих, кому ви це робите. А діти, як ніхто, потребують магічного захисту”.


Тож, спочатку Катерина купувала майстер класи, вивчала техніку створення іграшок, а згодом почала розробляти свої, щоб підтримати і розповсюдити магію українських майстринь. Вона отримує справжню насолоду від створення іграшок для любого віку. 

Нині кожен із пряжі може своїми руками створити будь-яку річ. Іграшка слоник, іграшка зайчик з бавовняної пряжі з гіпоалергенним наповнювачем, вони безпечні та не шкодять здоров’ю малюка. Засипати з м’якою іграшкою - лялькою, ведмедиком, єдинорогом, завжди приємно. А зробити її можна самостійно, використавши майстер класи в Інстаграм Катерини @kettyfamily_toys .

“Які б не були складні часи, завжди є місце для чар, які лікують душу, звільняють голову від поганих думок і є оберегом для ваших рідних. Тож давайте чаклувати разом”, — запрошує Катерина Кіріяку.

Немає коментарів:

Дописати коментар