середу, 28 лютого 2018 р.

Жюль Верн і його герої



Нещодавно виповнилося 190 років від дня народження відомого французького письменника, автора численних пригодницьких і науково-фантастичних романів, Жюля Верна. На його яскравих романах про наукові відкриття, географічні подорожі та відважних мандрівників виросло багато поколінь читачів в нашій країні.  Серед найбільш улюблених - «Діти капітана Гранта» та «П’ятнадцятирічний капітан», книги, які теж цього року ювіляри.
Тож і не дивно, що літературно-мистецький фотосалон, який відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова традиційно проводить кілька років поспіль, цього разу присвячений саме Жюль Верну та героям його книг. 
А втілили образи безстрашних героїв та чарівних дам - учні та вчителі навчально-виховного об’єднання «Хабад», які як завжди творчо і креативно підійшли до процесу підготовки і створення цілісної картини того часу, дихання епохи географічних відкриттів та небачених досягнень у науці й техніці. 
В свою чергу, бібліотекар відділу мистецтв, фотограф Валентина Моісеєва допомогла їм у цьому, завдяки костюмованим фотосесіям, щоб зберегти незабутні хвилини творчих образів. Яскрава фотогалерея героїв «Створи книжковий образ» стала окрасою костюмованої вечірки, яка так і називалась «Жюль Верн  і його герої» та відбулась 28 лютого в НВО «Хабад».

 Юні мореплавці, які боролися з морською стихією, і безстрашні дослідники найвіддаленіших куточків нашої планети – учні втілили почуття та переживання своїх героїв у епізодах-сценках із книг відомого француза. 

В образі письменника постав перед глядачами директор закладу Ігор Ілліч Лєвін, а подругу, перекладача та творчого однодумця Жюля Верна -  українську письменницю Марко Вовчок, бездоганно втілила вчитель світової літератури Олена Валентинівна Майорихіна.
Майстерніть і акторські здібності артистів перенесли глядачів у безмежні простори океану та  піски пустель і безкрайніх джунглів. 

Помічниками їм і провідниками стали книги Жюля Верна з фондів юнацької  бібліотеки: гарні, яскраві, з цікавими ілюстраціями вони притягували до себе увагу, ніби закликаючи взяти і почитати їх. Дехто з учнів так і зробив.

Парад героїв книг Жюль Верна став завершальним акордом цього незвичайного творчого дійства, від якого одержали купу задоволення, як глядачі, так і артисти.

Немає коментарів:

Дописати коментар