пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Бібліосюрпризи до Дня святого Валентина

 До Дня святого Валентина відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова підготував для читачів кілька сюрпризів: годину творчого дозвілля «Валентинів день», майстер-клас з виготовлення валентинок Арт-колаж «Привітні серденька», та конкурсно-розважальну програму «День відкритих сердець».
Незважаю


чи, що лютий — місяць холодний та морозний, ми його любимо за те, що святкуємо в ньому світле та чарівне свято закоханих — день святого Валентина. Цей день в нашій країні відзначають не так давно, але він став вже досить популярним, і всі ми залюбки поринаємо в атмосферу його чарівності.
Так, у неділю, 11лютого до відділу мистецтв бібліотеки на годину творчого дозвілля «Валентинів день»  завітали родини зі спілки багатодітних сімей та сімей з дітьми «Єдина родина» (голова спілки - Сорокіна Ніна Василівна).
На початку, господиня заходу Ольга Коваленко познайомила учасників з історією свята, та розповіла чому його називають святом чарівності, романтики і любові. А потім запропонувала присутнім зробити «валентинки» власноруч. 
До роботи залучилися і діти, і батьки. Учасники проявляли неабияку фантазію:  фарбували, вирізали, клеїли, ліпили. Використовувались усі можливі підручні матеріали: старі листівки, квіти, стрічки, бісер. Усі дітки дуже старались, а батьки тим більш. І хоч шаблони валентинок були однаковими, у результаті кожна робота відрізнялась від іншої і набула своєї неповторності. Діти і батьки обмінялися теплими вітаннями,  і це було  незабутнє. 
Потім всі бажаючі брали участь у конкурсах та іграх, присвячених святу: «Назви відому пару», «Знання-сила», «Кулінарний», «Театральний» тощо.
Ще одним сюрпризом для родин став солодкий подарунок від депутата Херсонської міської ради, громадського діяча та просто жінки і мами Олени Мазур. 
Всім дуже сподобалося святкове чаювання з солодощами. Захід пройшов в теплій і приємній атмосфері і подарував усім присутнім почуття радості і любові.
День святого Валентина продовжився 12 лютого для  наших читачів - вихованців клубу по вивченню англійської мови "Альбіон" Херсонського центру дитячої та юнацької творчості. 


Бібліотекар відділу мистецтв Ольга Коваленко підготувала для них не тільки майстер-клас по виготовленню «валентинок», але й цікаву, ігрову програму з веселими конкурсами: «Ситуація», «Ласкаві слова», «Легка ноша», «Зрозумій мене без слів».
Всі учасники отримали усмішки, подарунки, гарний настрій та з чудовими емоціями розходились додому.

Наприкінці неділі, 16 лютого, завершуючі низку «валентинівських» свят, до бібліотеки завітали учні Киселівської ЗОШ Білозерського району.
Гостей зустрічали герої свята – Амура Купідонівна та Любов Афродитівна, які розповіли про те, як відзначають свято Валентина в різних країнах світу. Читали вірші про дружбу і кохання.
Потім всі бажаючі відповідали на питання «Що таке любов» і «Твоя улюблена книга про кохання» та брали участь у конкурсах та іграх, присвячених святу: «Стріла Амура», «Защеміло серце», «Справжній чоловік», «Дерево бажань», «Танцювальний» і ін.
За підсумками цих конкурсів були виявлені «Найкращі пари». Всі залишилися задоволені незвичними конкурсами і активно проявили свої таланти і здібності. А ще отримали не тільки призи на згадку про свято, але й гарний настрій та чудові емоції.

Немає коментарів:

Дописати коментар