понеділок, 12 лютого 2018 р.

«Музика Кобзаревої душі» для школярів

До Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова завітали учні Киселівської ЗОШ Білозерського району, для яких працівники книгозбірні підготували низку заходів.  Так, у відділі мистецтв,  невідому – музичну - грань таланту Тараса Григоровича Шевченка, для старшокласників Киселівської ЗОШ відкрила бібліотекар Валентина Моісеєва в art-time «Музика Кобзаревої душі». 
З подивом учні дізнались про Тараса Григоровича і як чудового співака, і музиканта-аматора, який сам навчився грі на фортепіано, і як затятого театрала: адже намагався не пропустити ні одного концерта чи прем’єри… Усі разом згадали як часто в своїх творах Шевченко писав про музику, багатство і красу українських пісень, які з дитинства чарували і заворожували його.

Та неочікувано і по-сучасному  для учнів зазвучав Кобзар у виконанні  як молодих так і відомих гуртів: «Сад», «Кому вниз», «Ді Лема», «Тарасова ніч» у популярних нині стилях рок, фолк-рок та  R-n-B. І зовсім іншим – близьким і зрозумілим став Тарас Григорович,а його поезія – пророча. Недарма, після прослуховування пісні на слова Т.Шевченка «В Казематі» у виконанні гурту "Скрябін" та пісні "Могила" у виконанні фіналіста 8 «Х-фактора» гурту Yurcash, на очах у багатьох з’явились сльози.

Це стало ще одним підтвердженням того, що Шевченко і сьогодні, як ніколи, цікавий, актуальний і сучасний.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар