четвер, 17 березня 2016 р.

Персональна виставка Марини Клюйко




"Калейдоскоп емоцій на полотні" - так називається виставка живопису молодої херсонської художниці, студентки 5-го курсу ХДУ Марини Клюйко, яка щойно відкрилась у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова в рамках ART-агенції «Дивоквіт».

    На виставці Марина запропонувала глядачам свої пейзажі та натюрморти.

    Особливістю творчої манери живописця-початківця є те, що у своїх роботах вона спирається на реальні мотиви оточуючої природи рідної Херсонщини. Її пейзажі яскраві, життєрадісні, сповненні щирих почуттів та емоцій, любові до свого краю. А олійні фарби, які використовує художниця в своїй творчості і якими майстерно володіє, ідеально передають на полотні і емоційний стан автора, і красу навколишнього світу.

     Глядач бачить характерні краєвиди села Станіслава з високими кручами та мальовничими хатинками на їх узбіччі, херсонські соняшники, що яскраво доповнюють оточуючий простір, золотавий пісок пляжу Лазурного, впізнає затишне кафе на Набережній біля Дніпра...


     А нерухомі предмети натюрмортів теж є складовою живої дійсності. Зібрані разом ці скромні предмети глибоко віддзеркалюють духовний світ Марини із різноманітністю його протиріч і особливостей.

     Це перша персональна виставка Марини Клюйко. До цього часу вона презентувала свій живопис у групових виставках разом із художниками-початківцями кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ХДУ.

     Оптимістичне сприйняття життя, любов до повсякденної творчої праці над етюдами та ескізами надають впевненість у наступному зростанні молодої художниці.
     Ми бажаємо Марині Клюйко уважних і зацікавлених глядачів, творчої наснаги у розвитку херсонської живописної школи та запрошуємо наших читачів і прихильників мистецтва відвідати персональну виставку талановитої землячки.

2 коментарі:

  1. Марина молодець дуже-дуже красиві картини шкода що не маю можливості подивитись на них в житті=( Юра Божук

    ВідповістиВидалити