понеділок, 28 березня 2016 р.

«Англоманія» в літературно-мистецькому фотосалоні

В рамках проекту «Англоманія», приуроченого Року вивчення англійської мови і літератури в Україні, у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова, разом з учнями навчально-виховного об’єднання «Хабад», 25 березня було проведено літературно-мистецький фотосалон «Побачення з англійською казкою».



  Тривала і нелегка підготовка, яка включала фотосесії, вибір казок та сюжетів, репетиції, пошук костюмів та переклад на англійську мову, нарешті, завершилась великим святом за присутності учнів, вчителів, батьків та адміністрації школи.
   А почалося свято знайомством з героями пуримських історій та єврейських притч, яке для вихованців НВО «Хабад» підготували  педагоги, працівники бібліотеки та юні артисти в «Пурим Шпиль». Символічно, що репризи звучали  англійською, російською мовами та івритом.
  Далі зав.відділом міського абонемента Галина Таворська презентувала найбільш відомі та популярні твори англійської та світової літератури. А глядачі мали змогу ще раз переглянути уривки популярних екранізацій та насолодитись грою акторів, які  перевтілились у героїв  цих книг.
   Тут були і чарівна Аліса та Чеширський кіт з казки Льюіса Керола «Аліса в країні чудес», і знаменитий борець зі злом  Гарі Потер та його переслідувачка Белатриса Лестранж із популярної саги  Джоан Роулінг, зірковий хлопчик із крижаним серцем, який образив свою маму – герої казки Оскара Уайльда «Хлопчик-зірка», а ще принц та красуня-Роза із філософської казки Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц».
   Незважаючи на хвилювання,  усі учні  успішно зіграли свої ролі. Ще й кількома мовами! 
Вдячні глядачі нагородили їх бурхливими оплесками, а журі у складі  директора НВО «Хабад» Ігоря Левіна, зав.науково-методичним відділом бібліотеки Ірини Тарадименко і зав.відділом мистецтв  Юлії Калмикової, відзначили майстерність юних акторів та вручили їм грамоти, у номінаціях: «Зберігачі традицій»,» Знавці народної мудрості», «Креативність тлумачення класики світової літератури», «Знавці сучасної світової літератури», «Знавці класики світової літератури», «Кращий ліричний виступ», «Утілення літературного сюжету в мистецтві танцю».
 А ще кожен з артистів одержав на пам’ять унікальні фотоколажі в образах зіграних ними  персонажів, які створила бібліотекар та фотограф відділу мистецтв Валентина Моісеєва.
  Після завершення заходу усі гості із задоволенням здійснили екскурсію бібліотекою та виявили бажання і надалі продовжити співпрацю.
  З нетерпінням чекаємо відеосюжет у передачі «Дитячий всесвіт» на телеканалі «Скіфія» найближчими вихідними.














Немає коментарів:

Дописати коментар