четвер, 10 березня 2016 р.

Майстри кольорового дивоквіту



"Майстри кольорового дивоквіту" - так називається виставка робіт учнів шкіл Комсомольського району, організована відділом мистецтв ХОБЮ ім. Б.Лавреньова, спільно з Херсонським центром дитячої і юнацької творчості і яка з 9 березня проходить у книгозбірні. 

Виставка вражає своєю яскравістю, різнобарв’ям кольорів і технік, дарує радість, чудовий настрій.
Адже, як може не сподобатись «Пасхальна курочка» з курчатками та симпатична «Конячка» і кумедна «Лялька-модниця» (м’які іграшки ЗОШ № 55). Оригінальністю і пошуком нових цікавих ідей захоплюють роботи учнів ЗОШ № 11: це і чуттєве панно «Завжди разом» в техніці лоскутної пластики, і справжній зоопарк звіряток в композиції «Бісерні дива», і серія виробів в техніці папероплетіння, серед яких, безперечно, зачаровує «Млин – символ вітру і достатку».
Пишним «Букетом троянд», вишитим шовковими стрічками, та «Весняними квітами» в техніці квілінгу вітають з весною відвідувачів бібліотеки майстрині ЗОШ № 54. А вишукані роботи-дряпанки з композиції «До свята Великодня» нагадують: Великдень не за горами!    
Припали до душі і патріотичні роботи зі стрічок в техніці канзаші гімназії № 3: «Квітучий Херсон», скарбничка «Серце на пам'ять», а народна лялька «Берегиня роду» ліцею журналістики, економіки та правознавства зачарувала тонкою мережкою, зі смаком підібраною фактурою тканини і гарною вишивкою.
Винахідливістю і практичністю вразили торби-пакетниці «Слоненя» і «Мавпочка» (ЗОШ № 26): мабуть, жодна господарочка не відмовиться мати на кухні такі чудові м’які іграшки. А панно «Африка» зі смішними звірятами дуже сподобалося усій малечі!

Приємно бачити високу професійну майстерність у виконанні ще зовсім юних майстрів. Порадувала і креативність, і нестандартний підхід, і пошук нового, оригінального.
Кращі роботи будуть відібрані для участі у міській виставці-конкурсі декоративно-прикладного мистецтва «Творчість. Фантазія. Мистецтво».
Отже, запрошуємо відвідати виставку та отримати справжню насолоду!

Немає коментарів:

Дописати коментар