середу, 26 листопада 2014 р.

«Дитячий всесвіт» в гостях у бібліотеки



Вже давно чекали на зустріч з талановитою херсонською художницею Інною Гречаною шестикласники ЗОШ № 54, тож майстер-клас «Я малюю! Сходинка за сходинкою», організований для дітей відділом мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова, пройшов у атмосфері радості та цікавості.


Всі діти обожнюють малювати, особливо героїв улюблених мультфільмів та книжок. А сучасні діти захоплюються японською мультиплікацію – аніме, та коміксами манга, за якими ці мультфільми створюють. Отже, навчитися малювати у стилі манга мріють як молодші школярі, так і підлітки. Саме тому зустріч з мангакою Інною (так називають в Японії художників, що малюють комікси) була такою довгоочікуваною!

Молода художниця щедро ділилася с учасниками заходу секретами майстерності: вчила азам малювання коміксів, вказувала на особливості в зображенні персонажів в манга для дівчаток та хлопчиків, пояснювала, що означають ти чи інші елементі та аксесуари в образі героя, як на малюнку передати характер. Декілька бажаючих з класу навіть забажали випробувати свої сили в малюванні, і результат був, за оцінкою Інни, дуже добрим! 

А ще на майстер-клас завитала телепрограма «Дитячий всесвіт» ХОДТРК «Скіфія», щоб розповісти глядачам про нове захоплення дітей – манга. Юні художники залюбки ділилися з ведучою телепрограми Альоною Протопоповою своїми інтересами та захопленнями, наввипередки розповідали про улюблених аніме-героїв, про найпопулярніші мультсеріали, пояснювали, що особливо приваблює в персонажах, яких вони малюють.
Наприкінці зустрічі діти виразили своє бажання зустрітися з Інною ще, помалювати разом, а також усі разом вони чекають наступних вихідних, щоб подивитися передачу «Дитячий всесвіт», учасниками якої стали!  


Немає коментарів:

Дописати коментар