четвер, 6 березня 2014 р.

"Знайомі незнайомці" - театралізована зустріч у бібліотеці до Всесвітнього дня котів


4 березня 2014 року у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова відбувся цікавий та пізнавальний захід під назвою «Калейдоскоп фактів «Знайомі незнайомці» до Всесвітнього дня котів, що святкують у всьому світі 1 березня. 
 

Захід, присвячений пухнастим улюбленцям, проводився у межах партнерської програми «Одна на всіх планета» разом з Херсонським обласним товариством захисту тварин та рослин «Вірні друзі», отже, мова йшла не тільки про домашніх улюбленців, але й про відповідальність перед кицьками та собаками, яких приручила людина, тож, має їм допомагати та захищати.

Всіх учасників та глядачів заходу приємно вразила несподівана колоритна і яскрава виставка-інсталяція «Котячий світ».



Притягували погляд дітей зображення та портрети їх домашніх улюбленців у різному вигляді і формі: це і вишивка, і статуетки зі штучного хутра та кераміки, іграшки, малюнки, світлини та декоративні вироби і навіть дерев’яна фігура кицьки-сфінкса та портрет пришельця-кицьки з космосу!



Виставка стала логічною прелюдією до початку самого заходу. Він почався відеопрезинтацією: працівники відділу Ольга Коваленко та Валентина Моісеєва розповіли глядачам – учням 5-х класів ЗОШ № 54, про традиції святкування свята котів, але не тільки про це. Адже кицьки бувають не тільки домашніми, але й безпритульними... Тож, розмова йшла про нелегке життя тварин на вулиці, а також про добрі справи, які роблять для них усі небайдужі люди, в тому числі і волонтери зоозахисної організації «Вірні друзі».




Радісно привітали учні кількох волонтерів, які прийшли на зустріч з тваринами, що саме зараз знаходяться під опікою «Вірних друзів» та потребують притулку та захисту. Волонтери розповіли про будні своєї благородної справи, а кішки та собаки, яких вони привели з собою, одержали небувалу кількість уваги та ласки. 

Наступною та найяскравішою частиною заходу став незвичний подарунок: театральний колектив  Херсонського Таврійського ліцею мистецтв  «Непосиди» (керівник  Мельник Анжеліка Іванівна) представив глядачам виставу «Брысь!», прем’єра якої відбудеться незабаром.


Вистава присвячена саме безпритульним кицькам, тож усі глядачі дивилися з особливою увагою, а крім того, насолоджувались артистизмом та безпосередністю юних акторів. 






Виступ театрального колективу викликав в усіх присутніх справжнє захоплення, допоміг пробудити в дитячих серцях доброту та
замислитись про турботливе ставлення до тварин. Атмосфера тепла, доброзичливості, людяності панувала у залі ще довгий час. Навіть після завершення спектаклю та заходу, глядачі і юні актори не поспішали розходитися і наперебій фотографувалися із
чотирилапими пухнастими гостями та спілкувалися з волонтерами.  

Тож, сподіваймось, на наступні теплі та захопливі зустрічі, присвячені братам нашим меншим, в нашій бібліотеці!





Немає коментарів:

Дописати коментар