пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Веселка херсонських талантів


Весняною свіжістю, теплом та різнобарв'ям вражає виставка-експозиція творчих робіт учнів шкіл Комсомольського району «Веселка херсонських талантів», яка днями розпочалася у відділі мистецтв в межах "ART-агенції "Дивоквіт".  
Здається, позитивом та розмаїттям ідей та технік, майстерністю виконання, діти намагалися достукатись до найпотаємніших куточків людської душі. 
Поряд із традиційно цікавими квітами та деревцями з бісеру, вражають акуратністю та витонченістю вишиті хрестиком та бісером ікони, мережні яскраві картини, виконані в техніці ізонитки, натюрморти з шовкових стрічок. 




Цього року дивують глибиною змісту та незвичайними сюжетами і матеріалами, використаними при їх створенні, великі композиції: «Дівчина-весна» - аплікація з паперу та шовку; «Звуки музики» - з дерева та квітів, тканини; «Букет квітів» в техніці квілінг,
милують око й вишукані топіарії – деревця з паперових квітів, із зерен та інших матеріалів… 


Патріотично, неординарно та дуже актуально виглядають картини «Про козака Мамая» з солоного тіста та «Україна» з шовку, «Щирі українці», що поєднують батик, аплікацію і валяння, «Україночка» та «Козак на відпочинку» - аплікація соломою.

А ляльки-українки, ляльки-крупянички та обереги - справді є символами неперервного зв’язку між поколіннями.


Юних відвідувачів експозиція вразила багатством виробів із дерева.
Це і справжня флотилія вітрильників, випиляна з фанери, і краєвиди рідного краю, виконані в техніці випалювання та чудовий посуд та сувеніри, виточені та столярних верстатах.



Окрасою виставки є величезна фортеця, яку учні зробили, використовуючи техніку модульного орігамі.
Ця величезна споруда викликала захоплення в усіх шанувальників мистецтва орігамі, адже виявила справжню майстерність юних талантів!


Вже традиційно кращі роботи стануть учасниками щорічного міського конкурсу з декоративно-прикладного мистецтва «Творчість.Фантазія.Мистецтво», який відбудеться наступного тижня в міському палаці дитячої та юнацької творчості.

Немає коментарів:

Дописати коментар