неділю, 1 грудня 2013 р.

«Кольорові мрії» Інни Красновської




Здавалося, лише нещодавно ми познайомилися з обдарованою художницею та прекрасною людиною, нашою колегою - бібліотекарем з Каланчака Інною Красновською. Тоді ж відбулася і перша виставка дивовижних робіт Інни у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова.
Пройшов час… І знову зустріч, і знову дивує і радує висотою свого творчого польоту та розмаїттям унікального живопису народна майстриня.

      Її картини «дихають» життям, дарують щастя, випромінюють тепло та позитивну енергетику, збагачують душу благістю. Недарма виставку творчих робіт Інни ми назвали «Кольорові мрії».
Доля Інни мало чим відрізняється від долі звичайної української жінки: працює в центральній районній бібліотеці для дітей бібліотекарем. Виховує двох синів. І малює! Малює з дитинства, малює скрізь і всюди, адже Бог дав їй талант. І вона самотужки, не маючи спеціальної освіти, освоїла і акварель, і гуаш, і простий олівець.


  А пізніше, з 2008 року, закохалася в складну та дуже цікаву техніку малювання пластиліном. Пластилінографія - це мистецтво на перетині двох класичних зображальних жанрів: «плаского» живопису і об’ємної скульптури, принцип якого полягає в створенні пластиліном ліпної картини на паперовій або іншій основі, завдяки чому зображення виходять об’ємними.



Живописні пластилінові візії Інни передають почуття, сни, враження, відчуття в незвичайних квіткових образах і життєрадісній кольоровій гаммі.
Недарма свій творчий напрям самодіяльна художниця назвала «Цвітиці» - від слів «цвіт», «світ», «квіти», «птиці», «святитись» - як символ душі людини, у кожній з яких Інна «бачить» особисту цвітицю особливого кольору, яку можна намалювати або ж зліпити із пластиліну.


    На презентації  виставки позитивна енергетика Інни заполонила залу і вразила доволі скептично настроєну аудиторію – учнів 11-А класу ЗОШ №55. Скептицизм та прагматизм, притаманний сучасному молодому поколінню, де і поділися з першими рядками вірша Ліни Костенко «Крила», яким розпочала свою зустріч «Стежинами народного таланту» самодіяльна художниця.
 Та й сама Інна пише вірші, пронизані глибоким теплом і філософським змістом, вірою та любов’ю, щирі, відверті, прості і зрозумілі. Не дарма кожен з них публіка обдарувала оплесками.

Таємниці з того, що ж надихає її на творчість, Інна Сергіївна не робить, навпаки, вона відкрила душу перед дітьми. Адже її "зачаровує вогонь, вабить вода, збагачує земля, окрилює небо". Все, що оточує - безмежне джерело натхнення, головне - побачити це серед сірих буднів…

  Вона постійно збагачує свої знання, удосконалює майстерність, навіть поступила навчатися на відділення «Народно-декоративне мистецтво» Херсонського училища культури. Приймала участь у численних обласних виставках самодіяльних майстрів і художників. А з 2010 року стала членом спілки самодіяльних майстрів і художників Херсонщини.

І весь цей час її надійною підтримкою та опорою, найпершим шанувальником таланту був і є чоловік Микола Васильович, який, разом з Інною, складає творчий тандем.

Час, відведений на зустріч-презентацію виставки, пролетів надзвичайно швидко. Емоції, почуття зашкалювали, кожен хотів підійти до майстрині, задати питання, роздивитись дивовижні картини зблизька, відчути долонею тепло, що йде від мальовничих цветиць...


І своїм враженням старшокласники із задоволенням поділилися у «Книзі відгуків». Ось лише кілька з них:

Пускай Ваше творчество сделает жизнь других людей счастливее, как сегодня сделало мою жизнь…

…Спасибо за то что смогли зажечь в душах детей огонек тепла, надежды, веры в себя, в свои силы…От вас исходит море тепла, энергии, позитива. Вы заряжаете людей!… 

Сподіваємось, що ця виставка і зустріч не остання. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати наш відділ і отримати дозу позитива, світлої енергії та бадьорості від робіт майстрині Інни Красновської!

Немає коментарів:

Дописати коментар