вівторок, 8 жовтня 2013 р.

Земля козацької слави



14 жовтня наша держава відзначає День Українського козацтва, який збігається з найвеличнішим християнським святом - Покрови Пречистої Богородиці.
 У незалежній Україні надзвичайно зріс інтерес до такого яскравого феномену національної історії, як козацтво. Саме тому це багатогранне і дуже цікаве явище стало темою для проведення історико-театралізованого дійства «Земля козацької слави» у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова, за участю справжніх козаків – Миколи Івановича Тараненка, начальника штабу Херсонського коша, та Михайла Олексійовича Запорожця, атамана Херсонського полку коша українського козацтва.

 Здивованих учнів 8-х класів ЗОШ №54, запрошених до бібліотеки, зустріли на дворі озброєні шаблями та гарматою козаки. Продемонструвавши майстерні навички бою на шаблях, гості запросили усіх бажаючих потримати козацьку зброю у руках і навіть отримати невеликий майстер-клас бойового козацького мистецтва. 

 



 А потім всі разом поринули у подорож у часі і просторі під прапорами лицарсько-козацької звитяги.
Розповідь наших гостей була пізнавальною, насиченою цікавими фактами


Так, діти дізналися, ким насправді були козаки, якими навичками військового, бойового та навіть магічного  мистецтва вони володіли,  і як саме відроджуються традиції козацтва зараз, зокрема на нашій Херсонщині, яку багато дослідників вважають «колискою козацької вольниці».
Час сплинув непомітно, але хотілося ще і ще слухати про подвиги наших предків - невигадані легенди та історії нашого народу.
 На завершення зустрічі діти із задоволенням фотографувалися з нашими гостями на пам’ять про чудову зустріч. 
Сподіваємось, що вона була не останньою! 
 Фотографії Валентини Моісеєвої

2 коментарі:

  1. Нажаль пропустила такий чудовий захід. Але матеріал так цікаво розповідає про це дійство, що неначе побувала на ньому, ще й в бою-інсталяції прийняла участь. Чудове дійство вийшло

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо! Наступного разу попросимо козаків і нас, дівчат, повчити шаблями битися!)

    ВідповістиВидалити