неділю, 27 жовтня 2013 р.

Фестивальне afterparty, або про експромти, що вразили.

Відгомонів вже третій фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу», який проходив цього року у гостинній Білозерці.  Багато відгуків написані, десятки вражень розказані, сотні фотографій опубліковані…
Але хіба ж можна охопити в одному дописі чи новині усі різноманітні відтінки того цікавого, що відбувалося на фестивалі? Звичайно ж ні!
 Отже, не вдаючись у подробиці офіційних заходів, запланованих привітань, виступів феєричної шоу-програми та цікавого бібліотечного ярмаркування, розповім про тих, хто особисто мене вразив талантом, щирістю та імпровізацією! 

Перш за все, усіх підкорили талановиті артисти Білозерки, які приймали участь у концерті на честь фестивалю. Насправді, було таке відчуття, що ми потрапили на конкурс «Україна має талант» - так гарно, професійно, а, головне, щиро, виступали молоді виконавці!
Вразили дівчата з сімейного співочого дуету Марія Лобода та Наталя Похила, що співали пісню “Сиві гуси”, чисті голоси, справжні почуття… 
А Вадим Тірон, що натхненно зіграв на саксофоні  композицію “Казка дощу”, просто зачарував зал!  Хотілося б почути цю музику ще!



Протягом дня, фестивальна Білозерка й далі дарувала приємні сюрпризи: як от білозерські «буранівські» бубусі))) Звісно, мова йде про музичний колектив «Калина», що зустрічав учасників фестивалю біля бібліотеки та співав для нас. Ці гарні жінки справді вразили: своїм талантом, своєю відкритістю, гостинністю, бажанням подарувати гарний настрій та порадувати піснею, цікавою розповіддю й навіть пирогами з пасльоном – гордістю бєлозерських хазяйок! Було дуже приємно, а пироги - смачнючі! Дякуємо вам!!!

Але це ще не все. Справжнім сюрпризом стало таке собі ярмаркове afterparty.  Аfterparty - це те, що відбувається після завершення офіційної частини і завжди є найцікавішим
 експромтом. Так само було й у нас після завершення ярмарку бібліотечних ідей, коли в гостини до бібліотекарів завітали херсонські письменники Петро Питалєв, Леонід Марченко, Василь Загороднюк, Валерій Кулик та Таїсія Щерба!

І не просто завітали: видатні майстри слова організували імпровізований поетичний марафон, де читали власні вірші, один поперед одного.




А жінки та дівчата-бібліотекарі затамувавши подих слухали, ловили кожне слово, розчулено витирали очі, коли Петро Питалєв читав вірш про тещу…

І вишикувалися в чергу по автографи, як до рок-зірок на музичному фестивалі) 


Таке дійство продовжувалося б ще довго, якби наш фестиваль не був обмежений часовими рамками. Нажаль, довелося попрощатися с черговим бібліотечним святом, і сподіватися на нові цікаві зустрічі, враження, знайомства, мандри Херсонщиною вже наступного року на фестивалі читання у…. ?       

Текст та фотографії Валентини Моісеєвої

Немає коментарів:

Дописати коментар