четвер, 10 жовтня 2013 р.

Презентація благодійної виставки



8 жовтня у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова в рамках ART-агенції «Дивоквіт» і за підтримки фонду громади міста Херсона «Захист» вперше відбулася благодійна виставка творчих робіт херсонської майстрині Ірини Сергеєвої «Люба моя Україно, ти – натхнення моє!». Акція спрямована на підтримку проекту «Створення місіонерського театру дітей-інвалідів».
Відкрила презентацію заступник директора бібліотеки з основної діяльності Тетяна Ігнатова, яка привітала учнів 8-Б класу ЗОШ № 54 та усіх запрошених на акцію, і представила автора виставки та гостей.
 Завідувач відділу мистецтв Юлія Калмикова познайомила присутніх з майстринею Іриною та її короткою, але вже вагомою творчою біографією, про що свідчать численні дипломи та інтерв’ю в періодичних виданнях, а також прекрасна виставка інтерєрних текстильних ляльок, що радує та милує око читачів бібліотеки.


Своїми роботами Ірина ніби повертає нас до нашого роду, коріння – відроджує культуру та традиції дідів та прадідів. Адже вже мало хто пам’ятає про численну кількість оберегів, що виготовляли наші предки, а тим паче згадає про їх значення. Ірина змайструвала і ляльку щастя, і Кубушку-травницю, і Круп'яничку-зерняночку… А відроджені нею, майже позабуті ляльки-грілки – справді авторські, неповторні роботи!


Деякими таємницями створення нових шедеврів, творчим процесом народження ідей і реалізації задуманого поділилася майстриня з присутніми. Учням, особливо дівчаткам, одразу дуже захотілося дізнатися деталі і подробиці виготовлення та оздоблення ляльок, тож, Ірина погодилася провести для учнів майстер-клас з виготовлення оберегів.    

На благодійній місії виставки акцентувала увагу аудиторії голова правління фонду громади міста Херсона «Захист», голова громадської ради при обласній державній адміністрації Лариса Польська. Багато добрих справ зроблено фондом, членом якого, до речі, є Ірина Сергеєва. І цього разу чуйне серце Ірини не залишилося осторонь – гроші, зібрані протягом благодійної виставки, та частина коштів від продажу ляльок буде передана для створеного в Херсоні театру дітей-інвалідів.



А Валентина Бондар, голова правління міської громадської організації «Серце матері», яка опікується дітьми з особливими потребами, з радістю розповіла про звершення незвичайних акторів театру та майбутню прем’єру 18 жовтня, на яку запросила усіх присутніх та пообіцяла привезти спектакль і до бібліотеки! 

І насамкінець, всіх чекав справжній сюрприз – артисти театру завітали у гості до бібліотеки помилуватися чудовою виставкою. Ця зворушлива подія вразила до глибини души і школярів, і майстриню, і усіх гостей та працівників бібліотеки.



Сподіваймось і надіємось, що всі жителі міста підтримують цю благодійну акцію, завітавши до відділу мистецтв та відвідавши виставку!     
  

Пропонуємо переглянути відеоновину про благодійну виставку, зняту Херсонською ОДТРК "Скіфія". Автор Н.Рудь, оператор В.Глущенко.  

Фотографії Валентини Моісеєвої  


2 коментарі:

  1. Це просто чудо, як гарно. Ще й придбати оберіг можна і дітям допомогти. Обов'язково повідомте коли буде проходити майстер-клас. Я хочу завітати

    ВідповістиВидалити
  2. До речі, обереги ці зроблені за всіма правилами, як це здавна робили у народі, адже Ірина уважно вивчала традиції виготовлення таких ляльок. А майстер-клас заплановано на 23 жовтня)

    ВідповістиВидалити