середу, 6 березня 2013 р.

Кохання українського генія



До дня народження великого українця, поета, письменника та художника Тараса Григоровича Шевченка працівниками бібліотеки було проведено в рамках літературного салону есе-спогад «Кобзарева струна не вмирає».
Шевченко як художник займає одне з найпочесніших місць в українському образотворчому мистецтві, це настільки багатогранна людина, яку навіть порівнюють з Леонардо да Вінчи.


Учні 9-А, 10-Б та 11 класів ЗОШ №55 з цікавістю поринули у світ людини, яка прагнула жити, творити і кохати!…

Поєднавши  день народження великого Кобзаря з міжнародним  жіночим святом, бібліотекарі відділу мистецтв та відділу міського абонемента Ольга Коваленко та Наталя Скрипаль розкрили учням багато таємниць з життя Шевченка під час заходу «Кохання українського генія».
Розумний, талановитий, чуйний - Тарас Григорович, здавалося, був приречений на успіх у жінок, та він і сам, натура творча і вразлива, часто закохувався. 
Але його особисте життя так і не склалося… На жаль, не судилось Тарасові Шевченку продовжити свій родовід у наступних поколіннях.
Лірична музика,  квіти у вазі, вишиті рушники, томики Шевченка на ажурній скатертині, ведучі у національному вбранні – усе це створило романтичний настрій та атмосферу XIX століття серед присутніх. Перегортаючи сторінку за сторінкою життя Кобзаря, діти пізнали іншого Шевченка: не тільки як відомого талановитого поета та художника, але як ніжну душу, вразливу натуру, закоханого чоловіка… 
 

Фотографії Валентини Моісеєвої

Немає коментарів:

Дописати коментар