вівторок, 19 березня 2013 р.

Нові зустрічі у Медіастудії «Мистецтво у просторі і часі»



В цьому навчальному році найбільш тісною і плідною стала наша співпраця з вчителем художньої культури гімназії № 20 Омельян Оленою Миколаївною. Завдяки ініціативності Олени Миколаївни, програма Медіастудії «Мистецтво у просторі і часі» розширила тематику своїх відеопрезентацій.

Для учнів 11-х класів ведуча медіастудії Валентина Моісеєва презентувала кілька надзвичайно цікавих і несхожих тем про різноманітні пам’ятки світової культури.

Відеоретроспектива «Повернуті із забуття: шедеврі французького кіно» акцентувала увагу на батьківщині кінематографа, яка славиться своїми цікавими творчими пошуками та художніми експериментами, блискучою плеядою талановитих та багатогранних режисерів та акторів, за що посідає особливе місце в світовому кінематографі і асоціюється з глибоким,  інтелектуальним та витонченим кіно.       

Мистецька імпреза «Недосяжний космос російського балету» розкрила сторінки зоряного часу російської балетної школи. Саме російський балет, незважаючи на французьке та італійське коріння цього виду мистецтва, наприкінці ХІХ ст. почав здобувати світову славу, вплинув і дав поштовх відродженню балету Західної Європи і Америки. А імена таких російських балетмейстерів, як Маріус Петіпа, Михайло Фокін, Володимир Васильєв, танцівників та балерин Анни Павлової, Вацлава Ніжинського, Галини Уланової, Майї Плісецької та багатьох інших, стали гордістю, вершиною балетної майстерності і окрасою світової балетної школи.

   Відеопрезентація «Мистецтво Піднебесної імперії» перенесла старшокласників до Китаю, де зародилася одна з найдавніших як в Далекосхідному регіоні, так і у всьому світі культура, багата і самобутня. 
Китайська цивілізація, заснована на землеробській культурі, що виникла ще в п’ятому тисячолітті до н.е., і досі  проникнута поклонінням природі, гармонійним злиттям з нею а також вшануванням традицій давнини. Щоб сягнути глибин китайської культури, учні ознайомилися з поглядами давніх китайських філософів Конфуція та Лаоцзи, ідеї яких сформували сучасний китайський менталітет, норми поведінки, особливості психології та світосприйняття. Крім того, старшокласники дізналися багато цікавих фактів про речі та явища, що складають гордість китайської культури – це й живопис та каліграфія, і особливо витончена китайська архітектура, і, звісно, слава і велика таємниця минулого Китаю – порцеляна.   

Приємно, що  тематика і подача матеріалу нових презентацій Медіастудії не залишили байдужими старшокласників. 








Немає коментарів:

Дописати коментар