понеділок, 4 березня 2013 р.

Поспішайте творити добро!

На початку весни – 1 березня – всі любителі домашніх тварин, всі, у кого вдома є чотирилапі пухнасті вусаті та хвостаті друзі, святкують Всесвітній день котів.

Але котики не завжди є домашніми улюбленцями, багатьом з них не пощастило, і вони мешкають на вулиці, потерпають від голоду, агресії людей та інших тварин, и навіть гинуть... І в нашому місті, як у будь-якому крупному місті України, дуже багато безпритульних тварин, кішок і собак, які потребують людського співчуття і допомоги.

Отже, саме 1 березня в день котів ми запросили у гості до відділу мистецтв волонтерів Херсонської громадської організації захисту тварин „Вірні друзі”, які прийняли участь у годині відвертої розмови „Поспішай творити добро” з юними вихованцями клубу «Альбіон» Херсонського центру дитячої та юнацької творчості. 

 Учасники організації „Вірні друзі” розповіли дітям про свою роботу, про тварин, якими вони опікуються, про те, як несолодко живеться чотирилапим друзям людини на вулиці, і що може зробити для захисту тварин навіть маленька дитина: нагодувати, взяти додому, якщо є така можливість, розповісти друзям та рідним про тварину, яка шукає домівку. 
Волонтери продемонстрували учасникам заходу відеорепортаж про тварин, врятованих від голоду, холоду чи жорстокості людини. І особливо разючим був контраст між тим, як жахливо виглядали змучені тваринки до того, як їх підібрали, і тим, якими гарними, щасливими та красивими вони стали під опікою людини! Від побаченого та почутого на очах дітей з’явилися сльози... Але усі дуже раділи за тих улюбленців, які врешті-решт, завдяки зоозахисним організаціям потрапили додому!
А зі світлин фотогалереї „Тварини шукають друга”, підготовленої до заходу, на присутніх дивились доглянуті, веселі, красиві собаки та кішечки, які зараз у пошуках нового дома. Усі ці тваринки мають важку судьбу: їх підібрали, врятували, вилікували волонтери організації, і сьогодні песики та котики знаходяться під опікою „Вірних друзів”, та сподіваються на щасливе життя в нових люблячих родинах.
Присутні діти із задоволенням роздивлялися світлини, милувалися на красу і грацію тварин, а також залюбки розповідали про своїх домашніх улюбленців.  
На згадку про зустріч дітям подарували яскраві брошурки з портретами тварин, що шукають дім, а учасники клубу „Альбіон” виявили бажання допомагати волонтерам в їх нелегкій роботі. І першим внеском в загальну справу стали ліки, медпрепарати та корм для підопічних тварин. Сподіваємось на нові зустрічі з учасниками „Вірних друзів”. Будьмо вірними друзями для братів наших менших!   



Фотографії Валентини Моісеєвої

Немає коментарів:

Дописати коментар