середа, 18 вересня 2024 р.

Зустріч з прекрасним

Фахівці відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова продовжують знайомити учнівську молодь з творчістю митців Херсонщини. От і до Дня міста запросили на зустріч з прекрасним на платформі ZOOM учнів ЗЗСО № 4 та 53. Також до перегляду онлайн приєдналися учні херсонських гімназій № 14, 16,  ХЗВНК 11 та Херсонського вищого професійного комерційного училища. 

Захід проведено на основі відеосюжету із циклу “Знакові постаті української культури” (в межах бібліотечного проєкту “Погляд з історії”) “Сонячна палітра Олексія Шовкуненка”.

Учасники заходу дізналися про життєвий шлях художника, чиє ім’я носить Херсонський художній музей.

Школярі побачили багато фото репродукцій картин Олексія Шовкуненка, адже творчість митця має широкий жанровий діапазон  — пейзажі,  натюрморти, портрети. 

Також учні  дізналися, що Шовкуненка називають засновником жанру урбаністичного пейзажу в українському мистецтві та які нагороди отримав митець на міжнародному рівні в цьому жанрі.

Наприкінці заходу всіх запросили до книгозбірні, де можна ознайомитися з літературою про корифея українського мистецтва, нашого земляка Олексія Олексійовича Шовкуненка.

Відео можна пееглянути тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар