понеділок, 31 серпня 2020 р.

Патріотичний майданчик «Єднаймося заради України»

#Лавреньовка_в_умовах_карантину пропонує... Напередодні Дня Незалежності України працівники Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова для вихованців міського табору відпочинку «Юнга» підготували патріотичний майданчик «Єднаймося заради України».
У відділі мистецтв вихованці табору «Юнга» подорожували містами та селами нашої країни, знайомлячись із незвичайними «Смачними пам’ятниками на мапі України».
Сучасні та оригінальні, вони закарбували символи тої чи іншої місцевості, смаколики, які асоціюються у мешканців України з добробутом та достатком.
Так, Житомир, який називають столицею морозива, славиться єдиним в Україні (а можливо, не тільки) пам’ятником морозиву вагою 14 тонн: для ласунів солодкого вибрали різнокольорові кульки найбільш популярних видів морозива – тільки всі вони з граніту. Сподобався дітям пам’ятник Бичку-годувальнику на набережній Бердянська, і Салу з позолоченою свинею на п’єдесталі та написом «Від щирих українців» в місті Ромни, що на Сумщині, Огірку в Ніжині вагою в 50 кг із зеленого італійського граніту на бочечці для соління тощо.
А пам’ятник Кавуну, що знаходиться недалеко від нас, в місті Гола Пристань – столиці кавунів, юні мандрівники не лише впізнали, а й розповіли про фестиваль солодкої ягоди, який щороку в цю пору проводиться в місті. Згадали також і про пам’ятники Дині та Гарбузу, що знаходяться поруч. Наприкінці гастрономічної подорожі діти переглянули відеофільм з оригінальними смачними пам’ятниками та пригадали, які незвичайні артоб’єкти є в нашому місті.

Немає коментарів:

Дописати коментар