пʼятницю, 31 липня 2020 р.

Галерея настрою


Позитивні картини для гарного настрою
Про те, як впливають на людину кольори, їх поєднання і форми, написані цілі трактати, створені теорії та придумані методи терапії. Теорія кольору лежить в основі маркетингу, індустрії моди, краси, дизайну і навіть дієтології. Ви знали, що блакитні тарілки зменшують апетит?
Ви тільки уявіть, який вплив на нас роблять ті чи інші твори мистецтва! Картина, підібрана в правильній колірній гамі, позитивно позначиться на емоційному стані. Як же вибрати позитивну картину для гарного настрою? Що важливіше: її художня цінність, сюжет чи поєднання кольорів? Що ви оберете?
Жовтий колір
Жовтий колір вважають одним з найбільш позитивних і життєствердних. Логічно, що картина в жовтих тонах може порадувати та налаштувати на позитивний лад. Перше, що спадає на думку — це «жовта» творчість Ван Гога. Його «Соняшники», «Копиці сіна в Провансі», «Спальня в Арлі» і багато інших просто складаються з відтінків жовтого.
Але чи знаєте ви, що геній бачив світ настільки сонячним не просто так? Вся справа в препараті на основі наперстянки, яку він приймав від серцевих захворювань і епілепсії, він міняв сприйняття кольору і світ здавався жовтим. Також варті уваги пейзажі Лорана Парсел, вони залиті сонцем і просто виткані з сонячних зайчиків.





















Букети квітів
Де ще можна зустріти таке буяння фарб як на натюрмортах з букетами квітів? Вони яскраві, живі, уособлюють радість і красу. Ловіть позитивний настрій з шедеврами П'єра Огюста Ренуара «Букет хризантем», Марка Шагала «Букет квітів», Альберта Вільямса «Троянди на березі ставка», Густава Клімта «Палісадник з соняшниками».
Насичений жовтий, соковитий зелений і яскраві сплески всіх відтінків червоного пробуджують емоції та дарують заряд енергії. Дивно, що чоловіки, нехай і художники, можуть настільки тонко відчути й передати природну красу квітів, настрій і атмосферу, які створюють руді хризантеми або соняшники, строкаті троянди, червоні маки. Деякі шанувальники творчості художників стверджують, що навіть відчувають аромат!


























Брати наші менші
Прекрасно підіймають настрій тварини. Спробуйте відчути позитивний настрій Майстра, коли він надихнувся братами нашими меншими й взявся за пензель, щоб увічнити їх на своєму полотні. Можливо, вам припадуть до душі картини «Собаки й сорока» Джона Вуттона, «Кошенята і срібний глечик» Генрієтти Роннер-Кніпп, «Молитва за сніданком» Чарльза Бертона Барбера і «Павичі» американського сучасного художника Кевіна Слоана. Ці художники-анімалісти зобразили своїх чотириногих і крилатих натурників живими й характерними. Потішні тварини й птахи мало кого залишать байдужими. Давно відомо, що тварин використовують для терапії депресивних станів: коні, дельфіни, собаки й кішки допомагають відвернутися від чорних думок і знайти радість в реальному світі. В Японії, наприклад, відкрили кіт-кафе, де кожен відвідувач може вдосталь поспілкуватися з кішками — їх там десятки, вистачить на всіх.




























Наївність і невинність
Для багатьох з нас дитинство було найщасливішим часом в житті, яке неможливо згадувати без посмішки й теплоти в душі. Полотна з дітьми, такими добрими, відкритими та наївними викликають тільки розчулення і позитивні емоції. Після перегляду цих картин неможливо залишитися в поганому настрої. Заряджайтеся позитивом від полотен «Портрет Марії Анни де Бурбон» П'єра Миньяра, «Брат і сестра» Дональда зола, «Дівчинка з вишнями» Володимира Волегова. Світлі, безтурботні діти, сповнені любові й віри, що цей світ прекрасний, напевно нагадають вам про щось дуже важливе і приємне.





Немає коментарів:

Дописати коментар