четвер, 9 липня 2020 р.

Галерея настрою


Яскраві фільми для літніх канікул!

Скільки б не говорили про користь активного дозвілля, все одно настає час, коли хочеться просто лягти перед телевізором і подивитися ... А що?
Пропонуємо вашій увазі 10 картин (як нових, так і перевірених часом), які сподобаються і дітям, і дорослим.


                              Великий / Big (1988)
Дорослі відчують ностальгію, побачивши молодого Тома Хенкса, що грає в цьому фільмі головну роль. А дітям сподобається сюжет, що втілює їх мрію: 12-річний хлопчик на ім'я Джош, який мріє про те, щоб швидше вирости, в один прекрасний ранок прокидається в тілі 30-річного чоловіка. Джош відправляється в Нью-Йорк, влаштовується на роботу туди, в чому він найбільший фахівець — в іграшкову компанію. І досить скоро робить успішну кар'єру (кому ще, як не 12-річному, нехай і в тілі дорослої людини, краще розбиратися в іграшках?) Начебто його мрія (відразу стати дорослим) збулася, але чому ж Джош згодом все сильніше мріє повернутися назад в «нормальне дитинство»? І чи вдасться йому це?

Ми купили зоопарк / We Bought a Zoo (2011)

Сімейство Мі спонтанно купує новий будинок, до якого на додачу йде старенький зоопарк з двома сотнями тварин. Таким чином вони рятують звірів від смерті й вдихають нове життя в занедбаний зоопарк. Ось тільки й самому сімейству необхідне своєрідне перезавантаження: батько (його грає Метт Деймон) ніяк не може впоратися з втратою дружини, син підліткового віку передбачувано йде в себе, а маленька дочка стає занадто емоційною і гостро переживає те, що відбувається. Але, підбираючи слова і ключі один до одного, здійснюючи зусилля над собою, вони прагнуть перемогти обставини та знайти гармонію.

Бос-молокосос / The Boss Baby (2017)

Поява дитини в сім'ї — радість для батьків і нерідко привід для ревнощів для дітей старшого віку. Їм починає здаватися, що всю увагу батьки приділяють дитині, а про них всі забули. Саме на цій популярній проблемі й заснований сюжет «Боса-молокососа». У семирічного Тіма з'являється братик, Тім починає ревнувати, але потім помічає, що немовля-то досить незвичайний: носить діловий костюм, п'є подвійний еспресо і вирішує всю працю телефоном. Потім хлопчик дізнається про жахливу операцію, яку запланувала корпорація «Песик Ко.»: За допомогою милих песиків змусити батьків всієї планети забути про народження малюків. І єдиним, з ким Тім може об'єднати свої зусилля проти цієї небезпеки, виявляється його братик-бізнесмен.

Місіс Даутфайр / Mrs. Doubtfire (1993)

Робін Вільямс назавжди залишиться в наших серцях. Актор, який об'єднує дитячі кривляння і гримаси з неабияким талантом перевтілення у своїх персонажів. Він може розсмішити за пару секунд, але також може зворушити до глибини душі. Як в цьому фільмі, в якому його герою на ім'я Деніел довелося переодягтися в жінку-домробітницю і найнятися на роботу у свою ж сім'ю. Річ у тому, що дружина Деніела в судовому порядку заборонила йому бачитися з дітьми, а для нього ця розлука виявилася нестерпною.
І ще — у Пірса Броснана в цьому фільмі моторошно смішні широченні штани!

Доктор Дуліттл / Doctor Dolittle (1998)

Вічна класика сімейного кіно. Едді Мерфі в ролі доктора Дуліттл, на якого раптом сходить дар розуміння мови тварин, просто неперевершений. Він раптом чує не зациклені фрази від безглуздого папуги, а цілком осмислену і глибоку мову живої істоти. Але у світі людей ця навичка приносить Доктор Дуліттл безліч клопотів, адже навколишні думають, що вчений просто-таки з'їхав з глузду. Для дітей тут є велика кількість смішних моментів, а для дорослих — цікава тема для роздумів про те, що в космос ми-то літати навчилися, але й досі часто не розуміємо братів наших менших і недостатньо про них піклуємося.

Епік / Epic (2013)

Цей мультик належить до категорії тих, які начебто здаються дитячими й простими, але водночас здатні викликати у дорослого чоловіка непідробні сльози. Особливо якщо він впізнає себе в головному герої — навіженому професора Бомбі, який живе в лісі й вірить в існування тамтешнього маленького народу. До нього приїжджає погостювати дочка Мері Кетрін, яка, м'яко кажучи, не радіє з примх свого батька, але поступово вона починає розуміти, що батько насправді прав і лісовий народець дійсно існує. Більш того, йому загрожує небезпека. «Епік», попри своєї фантастичності, виявляється хорошою метафорою відносин батьків і дітей.

Книга життя / The Book of Life (2014 року)

Ще один красивий з візуальної точки зору мультик, який тільки на перевірку здається дитячим, а на ділі напханий глибокими ідеями, зрозумілими в тому числі й дитині. Двоє мексиканських богів в День мертвих (це така національна версія Хелловіну) влаштовують суперечку: хто з двох обраних ними земних хлопчаків завоює серце Марії, їх третьої подружки. Суперечка богів затягується на довгі роки, кожен з небесних істот роздумує, яким же чином обдурити опонента. Тим часом самі хлопці до пори до часу і не підозрюють, предметом якого спору вони є ... І весь цей час щосили домагаються розташування Марії.

Євротур / EuroTrip, 2004

Американський підліток Скотт знайомиться і закохується в дівчину по листуванню. Ось тільки найкращий друг, нероба і жартівник, переконує Скотта, що весь цей час той листувався з хлопцем. Коли непорозуміння прояснюється, Скотт вирішується на відчайдушний вчинок — відправитися в Євротур, щоб знайти красуню, подивитися їй в очі й вимолити у неї пробачення за підозри.

Мій друг дельфін Ехо / Dolphin Kick, 2019

Дев'ятирічний Люк і його молодша сестра Скайлер приїхали на канікули на прекрасний тропічний острів. Люк з недавніх пір панічно боїться води, хоча плаває прекрасно. Перемогти фобію йому допоможе дельфін Ехо, а діти, своєю чергою, спробують допомогти дельфіну знайти рідну зграю, від якої той відбився.

Справжні боси / Like a Boss, 2020

Міа і Мел — близькі, але несхожі за характером подруги. Міа дуже практична і винахідлива, а Мел мріє швидко розбагатіти та вести розкішний спосіб життя. Коли косметичний бізнес, який вони заснували з нуля і в який вклали багато праці й надій, потрапляє в кризову ситуацію, дівчата звертаються за допомогою до відомої підприємниці Клер Місяць. Клер — справжній експерт в області бізнесу, вона керує величезною косметичною імперією і готова допомогти початківцям бізнесвумен ... Правда, всі її слушні поради дивним чином призводять до сварок між подругами, і під загрозою опиняється не тільки їхня справа, але й багаторічна дружба.
Щоб дізнатися, як Міа і Мел будуть вирішувати кризу в роботі й стосунках, дивіться в комедії «Справжні боси». 

Приємного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар