четвер, 2 липня 2020 р.

Англійський художник та ілюстратор Джордж Данлоп Леслі

2 червня виповнюється 185 років від дня народження англійського художника та ілюстратора Джорджа Данлоп Леслі (1835-1921)



Леслі народився в Лондоні, в сім'ї знаменитого художника Чарльза Роберта Леслі. Джордж навчався в Королівській Академії мистецтв.
Його перша виставка відбулася в 1859 році. У 1884 році Леслі переїхав у Валлінгфорд-на-Темзі, де він жив на березі річки.
Його сестра Марія Леслі, також була художником і жила по сусідству. Джордж був автором кілька книг. "Наша річка" (1888), "Листи з Марко" (1893), які були проілюстровані його чорно-білими ілюстраціями, на основі особистих спостережень природи.
Він написав історію перших років в Королівській Академії - "Життя всередині королівської академії".
У Джорджа була дружина Лідія, дочка Аліса (зображена на картині "Аліса в країні чудес") і син Петро Леслі, який також був художником.
Є щось дуже душевне і проникливе в його картинах. Раптово спійманий погляд і відкритість душі.
Будь-якій людині приємні прості життєві картини затишної сім'ї. А вже коли художник надає їм своє ставлення ... прокидається ностальгія по спокійному, простому людському щастю, де шанобливе ставлення до людей похилого віку, дітей, жінок.
Розглядати картини британського художника Джорджа Леслі — одне задоволення. Він робив все, щоб сподобатися глядачам: зображував у своїх картинах красивих дівчат з квітами, затишне, мирне життя в англійських будинках і садах. 


Немає коментарів:

Дописати коментар