середу, 26 квітня 2017 р.

«Вулиці рідного міста» Ольги Соколенко




У відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки ім. Б.Лавреньова, в межах Тижня молодіжної книги, відбулася презентація першої персональної виставки молодої художниці з Білозерки Ольги Соколенко «Вулиці рідного міста».

Ольга – цікава, харизматична, неординарна особистість, стала ще одним відкриттям для «АRТ-агенції «Дивоквіт», що вже тривалий час працює у відділі мистецтв. Отже, молода художниця запросила десятикласників Херсонського обласного ліцею Херсонської обласної ради у мандрівку затишними куточками нашого Херсона, зображеними на її картинах. 


Чудові роботи, їх стильна та стримана кольорова гама, тонко і продумано виписаний кожний елемент, кожна деталь пейзажів, підкорили учнів своєю достовірністю, впізнаністю і красою, а вміле використання такої складної техніки, як ala-prima, викликало повагу та захоплення.

Старшокласникам було цікаво дізнатись, як Ольга досягла таких успіхів у малюванні, яким був її творчий шлях, чого вона прагне досягти як митець, які вершини майстерності підкорити. Адже учні сьогодні стоять на початку свого дорослого шляху, і незабаром перед ними постане питання вибору професії, життєвої стежини…  


Спеціально для юнаків та дівчат, Ольга підготувала відеомайстер-клас, в якому поетапно розкрила секрети техніки ala-prima та детально розповіла про особливості створення пейзажу.  Знайомство юнацтва з обдарованою молодою людиною було обопільно цікаве і корисне, учні задавали багато питань та надихалися на власні спроби у малюванні. А ще, картини Ольги привітно закликали пройтися знову й знову затишними вулицями нашого Херсона, подивитися на старовинні будівлі, помилуватися весняним містом…

Завітали на презентацію виставки Ольги Соколенко й учениці ДНЗ  Херсонського вищого професійного училища  сервісу та дизайну. Вражені роботами, їх майстерністю та поспілкувавшись з Ольгою особисто, студенти виявили бажання відвідати майстер-клас з живопису, та попросили художницю поділитися з ними своїми знаннями.  




Тож, запрошуємо всіх мешканців нашого міста помилуватися прекрасною виставкою! 

Немає коментарів:

Дописати коментар