понеділок, 13 березня 2017 р.

Книжковий арт-подіум «Парад літературних героїв»

 
Вже вшосте відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова збирає шанувальників літератури, фотографії та театральних постановок, які бажають долучитися до цікавої події - літературного фотосалону, улюбленого бібліотечного заходу багатьох херсонських школярів. 



Книжковий арт-подіум «Парад літературних героїв» - таку назву цього року мав наш фотосалон, і це не єдина його новина. Оновлена форма заходу дозволила взяти участь у книжково-фото-театральному змаганні учням одразу двох навчальних закладів: загальноосвітньої школи № 55 та навчально-виховного об’єднання «Хабад».


 І змагалися учасники цілих два дні, демонструючи неабиякі театральні здібності! Тож, захід, який п’ять років тому починався з фотоколажів в образах літературних героїв та читань невеличких уривків з творів, перетворився на яскраве свято книги, де можна з легкістю стати й літературним героєм, і фотомоделлю, й справжнім актором!


 За новими умовами, учасники заходу змагалися у справжньому казковому батлі, представляючи глядачам та журі власне бачення як всесвітньо відомих казок, так і національних, самобутніх.

 А глядачі із задоволенням відгадували літературні загадки, знайомилися з цікавими фактами створення та екранізації представлених казок, і звісно, милувалися виставкою портретів, традиційно створених для всіх казкових героїв бібліотекарем відділу мистецтв Валентиною Моісеєвою.     





В перший день змагання, команда ЗОШ № 55 з її незмінним капітаном Тамарою Григорівною Драловою, вчителем зарубіжної літератури та художньої культури, продемонструвала акторські таланти в казці зі світової літератури «Білосніжка» (учні 6-А класу), а скарбниця народного українського фольклору була представлена казкою «Мудра дівчина» (учні 10-А класу). 
 
Театралізовані вистави першого дня казкового батлу дуже сподобались усім без винятку глядачам, та викликали справжні овації!  



А другий день виявився ще цікавішим! 
В гості до бібліотеки завітали учні, їх батьки та вчителі навчально-виховного об’єднання «Хабад», які показали глядачам постановку національної єврейської казки «Сіль та хліб», дуже схожої за сюжетом на  Попелюшку. 

Світова ж література була представлена казкою «Снігова королева» з чарівним оповідачем Оле-Лукойє, якого зіграла капітан команди НВО «Хабад», вчитель світової літератури Олена Валентинівна Майорихіна. 
Танці, співи, талановита гра юних акторів здивували усіх, викликали захоплення та звісно гучні аплодисменти!  


 
  
Закінчилося казкове свято нагородженням команд в таких номінаціях: «Знавці українського фольклору», «Креативне і артистичне втілення образів казкових героїв», «Майстерне відтворення авторської філософської думки» та «Знавці мудрості рідного народу».
 
 Учасники отримали грамоти, фотографії на згадку та солодкі призи, адже в нашому батлі немає переможених, усі, хто читає книги – переможці!



Немає коментарів:

Дописати коментар