понеділок, 13 березня 2017 р.

Чарівники рукоділля



«Чарівники рукоділля» - з такою назвою на початку весни розпочалася у відділі мистецтв Херсонської обласної  бібліотеки для юнацтва  ім. Б.Лавреньова  виставка робіт учнів щкіл Корабельного району.

Цього року виставка вирізняється надзвичайною патріотичністю, любов’ю до рідного краю, вражає яскравим різнобарв’ям кольорів та різноманітністю технік декоративно-ужиткового мистецтва. Дивує високий рівень майстерності робіт, захоплює креативність, неабиякий прояв фантазії та безперервний пошук нового, незвичайного…
  Традиційно, вироби кожної школи вирізняються своїм стилем і технікою рукоділля.
   Чудову, багату і численну колекцію робіт надала гімназія №3: магнітом притягує погляди відвідувачів бібліотеки вишита карта нашого краю «Херсонщина – мій рідний дім», зачаровують картини зі стрічок у техніці канзаші «Херсон – місто корабелів» та «Україна – рідний дім».
А колаж «Мій рідний край» вражає і простотою задуму, і незвичайним поєднанням технік і матеріалів.
  Мотанки  різної фактури і форми складають на виставці фольклорну колекцію.
  Цікаві і різноманітні  мотиви декоративного розпису дерев’яних виробів у виконанні учнів ЗОШ №47 та гімназії №3.
  А оригінальний годинник, у якому вихованці ЗОШ №14 поєднали вишивку бісером і стрічками, вражає вишуканістю та елегантністю.

Весняні «Півонії» - картина вишита стрічками ученицями ЗОШ №54, зачарувала тонким відчуттям смаку і кольорової гами, а «Чарівний птах» учнів колегіума №51 в складній техніці модульної паперопластики викликав водоспад бурхливих емоцій.
  Ну і, звичайно, вершиною майстерності та довершеності стала картина «Кохання» учнів ЗОШ №11 в незвичайній японській техніці кінусайга.
  Отже, виставка ще раз підтвердила, що дитяча фантазія і уява немає меж.
   
Кращі роботи будуть відібрані для участі у міській виставці-конкурсі з декоративно-прикладного мистецтва «Творчість. Фантазія. Мистецтво».
  Запрошуємо відвідати виставку та отримати справжню насолоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар