середу, 15 лютого 2017 р.

Мозаїка рукотворних чудес

 
У відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова відкрилися дві виставки творчих робіт: майстрині Зої Жменько під назвою «Казковий острів бісерних скарбів» та виставка робіт її вихованців – учасників зразкового художнього колективу «Сувенірна майстерня» Херсонського палацу дитячої та юнацької творчості.
Зоя Володимирівна надала для виставки свої прикраси з бісеру: ніжні, витончені кольє та гердани, комплекти прикрас, виконані в етно-стилі.  Стильність і вишуканість, а також тонке розуміння майстринею потреб і модних тенденцій у світі прикрас просто вражає. Вона називає себе «бісеристом» з 30-річним стажем. Її творчій натурі тісно в рамках класичних схем, які пропонують журнали й інтернет. Тож, вона сама їх вигадує, малює, робить зрозумілими для дорослих і дітей.  
Кипучої енергії майстра вистачає і на розробку заочних комп’ютерних курсів по бісеронанизуванню, і на написання чергового практикуму. Але найголовніше її покликання – ділитись своїми знаннями і вміннями з дітьми.
Про те, що пані Зоя справжній учитель і наставник, свідчить виставка робіт її вихованців «Мозаїка рукотворних чудес».
Крім робіт з бісеру на ній багато вишивки гладдю, яка дивує надзвичайно тонким відчуттям кольору. Мозаїчна гама відтінків, гармонійне поєднання образів, оформлення робіт викликає справжнє захоплення.  Квіти ніби оживають, метелики витають у повітрі і всіх огортає атмосфера добра, спокою, краси…


Запрошуємо всіх поціновувачів прекрасного помилуватися оригінальною та самобутньою виставкою!

Немає коментарів:

Дописати коментар