вівторок, 21 лютого 2017 р.

Від бісеринки до шедевру



Доброю традицією стало організовувати у херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.Лавреньова зустрічі та майстер-класи з майстринями, чиї творчі захоплення роблять життя  таким цікавим та яскравим. Тож, похмурий зимовий день заграв веселковими кольорами бісеру на зустрічі  учнів 11-А класу ЗОШ № 54 з чудовою майстринею, дослідницею бісероплетіння та керівником гуртка «Сувенірна майстерня» (ЦДЮТ у місті Херсоні) – Зоєю Володимирівною Жменько.


Виготовлення різноманітних прикрас з такого тендітного матеріалу, як бісер, для Зої Володимирівни не тільки захоплення, але й улюблена робота. Адже вона допомагає юним талановитим мешканцям нашого міста опановувати секрети роботи з бісером.


Майстриня розповіла про себе і своє хобі, про багату історію бісероплетіння та сучасні особливості цього виду рукоділля.  Продемонструвавши чудові прикраси зі своєї виставки «Казковий острів бісерних скарбів», що експонується у відділі мистецтв, пані Зоя заохотила учнів спробувати й власні сили в цьому захопливому занятті.  Кожен учасник мав змогу спробувати зробити простеньку прикрасу з бісеру, опанувати техніку, яку майстриня спеціально пропонує початківцям.
Час майстер-класу промайнув швидко, учасники ще довго не хотіли розходитися, запитуючи пані Зою про все, що вони хотіли дізнатися про бісер. А ми запрошуємо всіх бажаючих насолодитися чудовими рукотворними шедеврами з бісеру від Зої Жменько у відділі мистецтв!

Немає коментарів:

Дописати коментар