пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Червоний мак – квітка пам’яті


6 травня  у відділі мистецтв Херсонської Обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова відбулась ретро-година «Людської пам’яті мости».

Запрошені до відділу учні 6-Б класу ЗОШ №54 поринули у світ пісень часів Великої Вітчизняної війни, відчули усю емоційну силу та світлий смуток тих вже давніх для сучасної молоді мелодій... 


«На фронті задушевна пісня для бійців стала гімном патріотизму, віри в перемогу. Тож дивимось та слухаємо»  -  запрошувала ведуча Ольга Коваленко, і звучали знайомі «Смуглянка», «Журавли», «Катюша» та «Синий платочек».


 
Зворушила аудиторію розповідь ведучої про двох своїх дідів, один з яких загинув на фронті у віці 33-х років, а інший у 18 років отримав снайперську кулю та прожив з нею у легенях довге життя.

А на завершення діти дізналися багато інформації про сучасний символ дня Пам’яті  – червоний мак, та взяли участь у майстер-класі під назвою «Червоний мак –квітка пам’яті». 
Час промайнув непомітно, а потім діти із задоволенням фотографувалися біля виставки зі зробленими власноруч квітками-маками, розглядали фото та зацікавлено перегортали сторінки книжок на виставці-інсталяції «Переможна весна» у відділі мистецтв, яка висвітлює події воєнних років.









Немає коментарів:

Дописати коментар