четвер, 26 травня 2016 р.

Виставковий турнір – знайомство з музеєм

У відділі мистецтв  Херсонської обласної  бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова відбулося незвичайне знайомство. Знайомство з Херсонським художнім музеєм ім. О.Шовкуненка та його колекцією у вигляді гри-виставкового турніру «Створи виставку року!». Провела його завідуюча інформаційно-масовим відділом музею Ольга Горельцева із дев’ятикласниками ЗНЗ №54.
 В ході гри учні одержували картки із зображеннями творів-експонатів зі сховищ музею в різних жанрах та стилях образотворчого мистецтва. Гра проходила дуже захопливо, учні ставили багато запитань щодо сучасного мистецтва, на які пані Ольга залюби відповідала.   


Наприкінці гри в учасників назбиралася чимала кількість карток. Кожен з них вибрав картки згідно з певною тематикою чи напрямком образотворчого мистецтва для організації своєї виставки.
  Учні разом із бібліотекарами та Ольгою Михайлівною познайомилися із презентаціями виставок та здійснили екскурсії по віртуальних залах експозицій. Той учасник гри, хто зібрав найбільшу кількість карток з термінами, став кращим мистецтвознавцем.
  Для старшокласників цей захід став не лише знайомством з музеєм та його колекцією, а й підсумком знань, отриманих за час учбового року з курсу «Художня культура». А для бібліотеки – цікавий досвід поєднання роботи різних закладів культури.







Немає коментарів:

Дописати коментар