середу, 25 листопада 2015 р.

Ескізи дивовижного життя "Володарі стилю"



Захід «Ескізи дивовижного життя. Володарі стилю», що днями відбувся у відділі мистецтв ХОБЮ ім. Б.Лавреньова, занурив старшокласників ЗОШ № 54 у примхливий та мінливий світ моди. 
Мабуть, немає жодної жінки чи дівчини, яка б не цікавилась модою та дизайном. Тим більше сьогодні, коли це проявляється у всьому, що нас оточує: в одязі, інтер’єрі, художньому оформлені, навіть у посуді та іграшках.
Мода супроводжує людство протягом усієї його історії, з моменту створення першого одягу, тож, про моду можна розповідати довго і багато. А коли ще це звучить з вуст професіонала, то слухати захопливі модні історії хочеться без зупину. Тому, мабуть, розповідь старшого викладача кафедри дизайну та комп’ютерної графіки Херсонського національного технічного університету, члена Союзу дизайнерів України Лариси Скріпнікової була такою цікавою та корисною для старшокласників.  
Десятикласників цікавило все: і як з’явився той чи інший елемент одягу чи взуття, і які зачіски були модні в різні епохи, і чому саме Коко Шанель вважають іконою стилю, і як з’явилися перші будинки моди… Ну і, звичайно, більш за все цікавили підлітків модні тенденції наступного року і ті, хто їх створює.
Лариса Вадимівна поділилася не тільки своїми глибокими знаннями з історії моди, але й продемонструвала роботи своїх студентів, які приймали участь у різних конкурсах  та часто відвідували світові та українські тижні моди.
Отже, професія модельєра та дизайнера, яка, зазвичай, виглядає для молоді дещо загадковою, розкрилася для них з середини. Учні зрозуміли, що це - професія не тільки сьогодення, але й майбутнього.
Відведений для заходу час пролетів як мить… Розповідь не завершена, усіх питань далеко не вичерпано. Тому, і учні, і працівники відділу разом із гостею, вирішили продовжити зустрічі і в майбутньому, у такому ж невимушеному, довірливому форматі.  

Немає коментарів:

Дописати коментар