четвер, 12 листопада 2015 р.

Мистецька панорама «Майстри Херсонщини»



На мистецьку панораму «Майстри Херсонщини» до відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова завітали  першокурсники Херсонського вищого професійного ліцею сервісу та дизайну.  


Захід проводився у День інформації «Херсон культурний» в рамках «Тижня першокурсника».
   Учениці ліцею познайомились з різноманітним творчим життям Херсонщини, а край наш багатий не тільки плодючими землями і різнобарв'ям  природи, а, насамперед, людьми: талановитими, креативними, завзятими, тож гостем заходу став  голова Херсонської обласної спілки майстрів народного мистецтва «Дніпровська Палітра»  Олег Михайлович  Черненко.
    Олег Михайлович розповів ученицям ліцею про велику і дружню родину майстрів нашого краю, яких об’єднує ця організація. Буденні проблеми та пошукова робота, успіхи і складнощі в організації виставок, конкурсів, фестивалів, які знайомлять жителів та гостей нашого міста із мистецькими досягненнями та талантами Херсонщини – цим  живе спілка. 
А ще – спільні  пленери,   семінари, майстер-класи, допомога молодим  талановитим початківцям. Він закликав дівчат не боятися просувати і показувати оточуючим свої таланти. А зі свого боку пообіцяв підтримку і допомогу на шляху до творчих злетів.
    І учні та майстри ліцею, і працівники відділу мистецтв отримали справжнє задоволення від спілкування з прекрасним організатором і цікавою людиною. На знак подяки,  працівники книгозбірні подарували  Олегу Михайловичу унікальне видання – альбом-каталог «Декоративне мистецтво України кінця X X століття. 200 імен».

   Сподіваємось і розраховуємо на подальшу  цікаву і плідну співпрацю з «Дніпровською Палітрою».

Немає коментарів:

Дописати коментар