пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

Читацькі бібліопригоди навколо книги



Книжкове свято, що протягом 30 вересня у Всеукраїнський день бібліотек вирувало у нашій книгозбірні, гостинно відчинило двері перед студентами херсонського музичного училища, які завітали на

бібліосутінки “Пригоди навколо книги”. 
Гостей чекали незвичайні розваги - літературний квест “170 років потому” та спілкування з героями книги О.Дюма "Три мушкетери".

Галантні мушкетери - Атос, Араміс і звичайно Д’Артаньян, у виконанні бібліотекарів Олени Гришко, Ольги Коваленко та Ірини Тарадименко, запросили присутніх на дефіле перонажів, де познайомили з чарівними дівчатами - Кет та Констанцією (Ольга Козаченко та Валентина Моісеєва), застерегли від хитрощів кардинала та його агента Міледі (Олена Ковальчук та Галина Таворська) і, звісно, урочисто представили його величностей короля та королеву Франції (Тамара Сігарьова та Юлія Калмикова).


Глядачі щирими оплесками зустрічали кожного з учасників костюмованого дефіле, а потім охоче занурилися у захопливі пригоди навколо відомого роману. 




Відважні мушкетери запропонували гостям пройти шляхом героїв книги і врятувати честь королеви: помандрувати, подолати труднощі, знайти відповіді на всі запитання та розв’язати непрості завдання і, нарешті, дістатися кінцевої мети - зібрати усі коштовні підвіски! 




Результати змагань були оголошені на королівському балу у "ратуші", на яку тимчасово перетворилася читальна зала. 
 


Саме тут королева продемонструвала зібрані командами підвіски, а король оголосив команду-переможця, яка й отримала головний приз — книгу О. Дюма “Три мушкетери” та смачні цукерки! 



Але це були не всі сюрпризи для відвідувачів бібліосутінок: попереду їх ждали цікаві майданчики. Навчитися флірту та дізнатися інтригуючі таємниці запросила до своєї “Школи інтриг” одну з команд Міледі Вінтер . Інші учасники залюбки взяли участь у посиденьках у «Будуарі Королеви», де пізнавали секрети догляду за собою від майстрів макіяжу компаній Faberlic та  Mary Kay. 


А ще одна команда завітала до кіномайданчика «Герої роману, герої екрану» де, разом із Констанцією,  переглянули кадри з улюблених фільмів про славетних мушкетерів, від найдавнішої екранізації Жоржа Мел’єса 1903 року, до найсучасніших кінопостановок у 3D форматі.

По завершенню заходу, усі учасники із задоволенням взяли участь у своєрідних кінопробах – костюмованій фотосесії у ролі героїв роману на декорованому подіумі «На згадку про улюбленого героя». 



Пропонуємо переглянути відеорепортаж  ХОДТРК "Скіфія" з нашого свята (автор - І.Дмитрук,  оператор - В. Купрєєв)

Немає коментарів:

Дописати коментар