вівторок, 27 травня 2014 р.

Херсонщина - туристичний бренд України



У всіх людей одна святиня.
Куди не глянь, де не спитай.
Рідніше їм своя пустиня,
Аніж зелений чужий рай.
Їм красить все їх рідний край.
Нема без кореня рослини,
А нас, людей, без Батьківщини...
Цими поетичним рядками Миколи Чернявського розпочався захід, присвячений нашому рідному краю, який проходив 27 травня у відділі мистецтв для учнів 8-Б класу ЗОШ № 55. 

Природа щедро обдарувала Херсонщину своїми багатствами: безмежні степи та колосисті поля, фруктові сади, повноводні ріки та синьоокі озера, луки та гаї, мальовничі села та великі міста... А ще це єдина з усіх областей України, що має вихід до двох морів - Чорного й Азовського.



  Пишаються херсонці своєю землею, тож, учні, присутні на заході, із задоволенням здійснили віртуальну подорож, відвідавши історико-культурні пам’ятки нашого краю, та проклавши туристичний маршрут “Туристичні бренди Херсонщини”.

Помилувавшись морськими узбережжями, згадали про те, що
Херсонщину справедливо називають «країною чотирьох морів» - Чорного, Азовського, Каховського та Сиваша, тож пляжний туризм є для нашого регіону провідним. А Дніпровські плавні дарують великі можливості і для розвитку екологічного туризму - у безмежних очеретових заростях Пониззі Дніпра було створено Нижньодніпровський національний природний парк.

Ну і звісно неможна обминути увагою перлини природного багатства нашого краю - заповідники. До найбільш відомих природних див Херсонщини належать Азово-Сиваський національний природний парк, Чорноморський біосферний заповідник та "Асканія-Нова“ - науково-дослідна установа та державний заповідник. Із задоволенням згадували учні подорожі в заповідники та інші мальовничі куточки Херсонщини, пригадували вже відомі їм факти,  та дізнавалися нові, тож час, відведений на захід, промайнув непомітно. А наприкінці зустрічі усім побажали цікавих подорожей Херсонщиною улітку!

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар