середу, 21 травня 2014 р.

Стильні штучки в техніці декупаж від Анни Дрибушевської

Декупаж – один з найпростіших видів рукоділля, але дуже цікавий та даючий  величезний простір фантазії! По суті, це просте наклеювання витинанок, які потім покриваються прозорим лаком, але творча уява та практика перетворюють декупаж у справжнє мистецтво!

 Декупаж має довгу історію, яка переносить нас в минуле через розмаїття стилів і країн.

Вважається, що техніка декупажа вперше з’явилася в Німеччині в кінці ХV ст. Протягом кількох століть німецькі ремісники використовували вирізані з паперу візерунки для художнього оформлення меблів. А італійські майстри своєю філігранною технікою перетворили декупаж із ремесла імітації в мистецтво.
Згодом, в  багатьох країнах Європи техніка стала популярним хобі для самих різних жінок: від простої швачки до королеви Марії-Антуанетти! Саме у Франції, у мові цієї країни з’явилося слово, позначаюче поняття «декупаж».



Нині, на хвилі популярності створення сувенірів ручної роботи, техніка декупажа переживає своє друге народження. Використовуючи цей спосіб декорування інтер’єру можна оформити практично будь-яку поверхню, усе, що підкаже фантазія. Це красиво, модно, стильно!





«Стильні штучки в техніці декупаж» - так називається виставка робіт майстрині з Нової Каховки Анни Дрибушевської. Експозиція, що відкрилася  в рамках "ART-агенції "Дивоквіт", привітно запрошує всіх цінителів прекрасного завітати у відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім..Б.Лавреньова. 
 Вишукані картини, чарівні дрібнички, елегантні пляшки, декоровані з тонким смаком у приємній кольоровій гамі. 

А казкові квіткові фоторамки та обкладинки для документів притягують погляд і викликають бажання залишити собі ці прекрасні витвори рукодільниці.   
 

Всі вироби Анни красиві неповторні, зроблені з душею, з добром. Теплом, рідною домівкою дихають веселі ключниці, загадковістю – підсвічники зі свічками, дитячими спогадами – кумедні конячки, а незвичної форми дерев’яні дошки, декоровані квітами та фруктами, навівають спогади про смачні мамині та бабусині домашні страви… А над усією цією красою вітає тонкий аромат лаванди, що зберігається в елегантних саше з вишуканою вишивкою.


Професійно виконані роботи чарівної майстрині закохують в себе. Недарма ж Анна є  майстером з декоративної техніки оздоблення предметів – декупаж, а ще членом Херсонської обласної спілки майстрів народної творчості «Дніпровська палітра». Це вже визнання успіху! 




Але Анна не зупиняється на досягненому, вона впевнено рухається уперед, експериментує з основами для декорування, фарбами, лаками, іншими матеріалами. А також практикує різноманітні техніки – кракле, шебі-шик, прованс, які дозволяють втілити у життя ідеї та заповітні задумки, додати будь-якій оселі, завдяки речам, прикрашеним декупажем, неповторності та затишку.  


Тож, завітайте, помилуйтеся виставкою, отримайте радість та насолоду від зустрічі з прекрасним! 

2 коментарі:

  1. у Вас класний блог! Я адміністратор українського сайту Моя Підбірка
    http://moyapidbirka.com.ua/ - це безкоштовний хостинг та обмінник
    файлами. Хочу запросити Вас користуватись ним. Можете заміщувати там фото своїх робіт хендмейд, відео т.ін. , які запихають Вам диск або забирають місце на сторінці та нічого не платити за хостинг. Цей сайт може буди хорошим і безкоштовним спосбом на промоцію Вашої діяльності. Наші користувачі це в більшості люди 20-35 років, кожного дня сайт відвідує приблизно 3 тис. користувачів. Запрошую користати.

    ВідповістиВидалити