четвер, 27 квітня 2023 р.

Артсторіз у межах Тижня молодіжної книги

У межах Тижня молодіжної книги-2023 фахівці відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова спільно з вчителем зарубіжної літератури  ЗЗСО № 54 О. А. Книгою провели для учнів 7 та 9 класів онлайн захід  “Бенксі як феномен сучасного стріт-арту”.

Через російську агресію та цілодобові обстріли Херсона учні та молодь міста не завжди і не всі можуть відвідувати бібліотеку, у відділі мистецтв якої зібрано видання про вуличне мистецтво та про художників стріт-арту. Тож було створено відео про найвідомішого художника графіті — Бенксі.

Учні дізналися, які  актуальні питання сьогодення піднімають і відтворюють образотворчими засобами митці арт-стріту взагалі та на які значущі проблеми людства звертає увагу саме Бенксі. 

З цікавістю вони роздивлялися відомі графіті англійського художника та історії, які їх супроводжували. Зачепила увагу глядачів і значна допомога Бенксі Україні в час російської навали та створені ним малюнки на зруйнованих будинках Київщини. Всесвітньо відомий митець уславив стійкість українців і побажав нам Перемоги. 


З творчістю Бенксі познайомилися цього дня і старшокласники шкіл № 34 міста Херсон та № 10 міста Черкаси, а також студенти Херсонського політехнічного фахового коледжу ОНПУ.


Віримо, що невдовзі настане той час, коли у мирний Херсон звідусіль з’їдуться його жителі, бібліотека наповниться молоддю і наступний Тиждень молодіжної книги відбудеться наживо.

Немає коментарів:

Дописати коментар