середу, 19 травня 2021 р.

Виставка пісочних картин

У відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова відкрилась незвичайна виставка пісочних картин учнів АРТ-студії «Острів» «Квіткова Планета». Легка і ніжна, як і сама назва, виставка заворожує і зачаровує своєю оригінальною подачею актуальної теми та об’єднанням, здається, зовсім різних тем. Але це на перший погляд. Адже, збереження та захист рідної планети і щира любов до матусі,збереження родинних традицій, вдячність батькам за життя – нерозривно пов’язані. Глибину ж і значення їх єднання передає назва - «Квіткова Планета».

Ідея виставки народилася у Яни Косован – засновниці і керівника  АРТ- студії «Острів» на початку весни, разом з пробудженням природи. І робота над нею стала викликом не тільки для дітей, але й для самої Яни – адже вперше разом з роботами, виконаними в техніці пісочної графіки, представлені і роботи, що поєднали фото і пісочний малюнок. А чималий – більше 8 років, досвід педагога у світі пісочного мистецтва став у нагоді при редакції і монтажу картин.

Цілих три весняні місяці у творчій АРТ – студії на пісочному столі народжувались дитячі квіткові композиції для улюблених матусь, пісочні картини про збереження нашої Землі, збиралися фото матусь і діточок. Всі ці малюнки і об єдналися в одну дружню велику «Квіткову планету».

Кожна квіточка і листочок намальовані і  вплетені в пісочний віночок з щирою любов’ ю кожної дитини. Дивуєшся, скільки терпіння, старання та майстерності в кожній дитячій картині!


До речі, виставка є лише частиною проекту під загальною назвою «Квіткова Планета».До цієї виставки колектив АРТ-студії підготував концертні номери з авторськими пісочними історіями.

Кожен учасник студії представив одразу дві пісочні картини. Символічно, що до підготовки виставки і концертних номерів до неї приєдналися матусі учениць, навчившись малювати   піском всього лише за два місяці.

Отже, поспішайте помилуватись красою та майстерністю оригінальних робіт, адже виставка триватиме лише до 23 травня! Одягайте маску та чекаємо Вас у бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар