понеділок, 17 травня 2021 р.

Танцювальна мозаїка до Дня Європи

 

Щороку в третю суботу травня Україна відзначає День Європи - свято миру і єдності в країнах Європейського Союзу. День спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Прикметно, що Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. 

Напередодні свята,працівники  відділу мистецтв познайомили учнів 6-А і 6-В класів ЗЗСО №54 з розмаїттям народних танців країн Євросоюзу у відеоміксі «Мозаїка європейського танцю». Переглянувши  яскраві та колоритні танці, шестикласники переконались, що, насправді, танець – своєрідна візитівка кожної країни, яскраве вираження менталітету і творчості  народу, віддзеркалення традицій, хореографічної мови, пластичної виразності у співвідношенні з музикою.

Вразив дітей той факт, наскільки народні танці відповідають характеру і темпераменту країни, людей, які там проживають: адже веселу і життєрадісну італійську тарантелу не можна порівняти з спокійним, врівноваженим німецьким ландлером, швидкий і веселий краков’як із граціозним і пластичним сиртакі, тощо. Разом з тим, вони переконались, що незважаючи на це, у них спільна історія, культура, цінності та інтереси. А кожен мешканець континенту , незалежно від своєї національної належності  громадянства має відчути себе вільним у «Європейському домі».7

Бібліотекарі зазначили, що більшість танців знають і люблять в Україні. Тим паче, що Україна і географічно, і ментально є частиною європейської спільноти. А європейські цінності вже сьогодні стають невід’ємною частиною українського світогляду.

Тож, Україна – це Європа. Європа – це ми. Учні прийняли вітання з Днем Європи.


Немає коментарів:

Дописати коментар